Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Vikend novine ]

15. 05. 2021. 08:17   >>  08:20

OD POČETKA GODINE

Zbog porodičnog nasilja osuđeno 26 osoba

Od početka godine u Osnovnom sudu u Podgorici donijete su 24 presude zbog krivičnog djela nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici, kojima je 26 osoba proglašeno krivim i osuđeno. Kako su Vikend novinama saopštili iz tog suda, izrečeno je u kazni zatvora, deset uslovnih osuda, dvije kazne rada u javnom interesu i jedna kazna zatvora koja se izvršava u prostorijama za stanovanje.

 

“Navedenim presudama izrečeno je pet mjera bezbjednosti zabrane približavanja, jedna mjera bezbjednosti udaljenje iz stana ili drugog prostora za stanovanje i jedna mjera obavezno liječenje alkoholičara. U jednom predmetu donijeto je rješenje kojim je izrečena mjera bezbjednosti obavezno psihijatrijsko liječenje i čuvanje u zdravstvenoj ustanovi”, saopšteno je iz Osnovnog suda u Podgorici.

Prošle godine u ovom sudu od ukupno 66 predmeta, završeno je 45, u kojima je krivim oglašeno 45 osoba, dok je u 2019. bilo formirano 77 predmeta u kojima je izrečeno ukupno 12 godina, devet mjeseci i 29 dana kazne zatvora.

U 2020. godini, od ukupno 66 predmeta, pred prvostepenim sudom završeno je 45, u kojima je krivim oglašeno 45 lica, i to na način što su 22 lica osuđena na kaznu zatvora u ukupnom trajanju od sedam godina, devet mjeseci i 14 dana, 21 licu je izrečena uslovna osuda, jednom licu kazna rada u javnom interesu i zabrana približavanja, jednom licu mjera bezbjednosti obaveznog psihijatrijskog liječenja u zdravstvenoj ustanovi, dok je u jednom predmetu donijeta oslobađajuća presuda.

U 2019. godini, pred ovim sudom je bilo u toku 77 predmeta, pri čemu je krivim oglašeno 71 lice, i to na način što su 23 lica osuđena kaznom zatvora u ukupnom trajanju od 12 godina, devet mjeseci i 29 dana, pet lica na kaznu rada u javnom interesu, jedno lice na novčanu kaznu, dok je 37 lica dobilo uslovnu osudu, a jednom licu je izrečena mjera bezbjednosti obaveznog psihijatrijskog liječenja na slobodi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније