Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

TVCG

13. 05. 2021. 20:06 >> 20:20
10

RADULOVIĆ

"Crnogorsko društvo podijeljeno više nego ikad"

Crnogorsko društvo podijeljeno je više nego ikad, a izlaz iz te situacije trenutno se ne nazire, smatra predsjednik Matice crnogorske, Dragan Radulović. Na Śedniku četvrtkom u Matici, Radulović je ocijenio da bi jedino ispravno bilo da ubuduće dominira razvoj pravne države i da se vodi računa o dobrobiti zajednice.

Za predsjednika matice crnogorske 21.maj je značajan datum.

"Uspjeli da obnovimo crnogorsku državnost, na miran način,da stvorimo obnovimo suverenu državu i da time stvorimo pretpostavke opšte emancipacije društva, koliko smo korisitli, to vidimo", kazao je Radulović.

Crnogorsko društvo je nakon 15 godina nezavisnosti podijeljeno više nego ikad, smatra Radulović. Ne vidi način na koji bi se te podijele prevazišle.

"Razvoj pravne države, institucija, da se vodi računa o dobrobiti zajednice i da se procjenjuje šta svaki korak može da proizvede", kazao je on

Na pitanje da li je crnogorsko društvo danas sekularno Radulović odgovara.

"Ma kakvi....Nas sekularizam bio upitan i tokom 30 godina, ne moramo sve da bacamo na ovu vladu", poručuje.

Za Radulovića je 30.avgust 2020. donio smjenu vlasti, kojom su kako se da zaključiti svi politički subjekti zadovoljni.

Za novu parlamentarnu većinu kaže da ne uliva povjerenje. To misli jer postoje mnoge protivrječnosti među njima koje se teško mogu riješiti. Na okupu ih, kako tvrdi Radulović drži samo strah od povratka prethodne vlasti.

 

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније