Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

13. 05. 2021. 17:24 >> 17:26
1

BRATIĆ-POPOVIĆ

Osnažiti tehnološku saradnju CG i Srbije

Tehnološki razvoj u našem vremenu izuzetno je važan i treba raditi u punom kapacitetu na osnaživanju saradnje i partnerstva u okviru te oblasti, saopštila je ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta, Vesna Bratić, prilikom sastanka sa ministrom bez portfelja Vlade Republike Srbije, Nenadom Popovićem, zaduženim za inovacije i tehnološki razvoj.

„Nadam se da će ova posjeta biti početak našeg zbližavanja i saradnje, a prirodno je da ona bude prijateljska i bratska“, poručio je Popović istovremeno čestitajući ministarki na dosadašnjem radu.

Tokom sastanka, razmotrene su mogućnosti poboljšavanja saradnje dvije zemlje u razvoju inovacija i digitalizacije u okviru resora Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, kao i o primjeni novih tehnologija i vještačke inteligencije u tim resorima.

Popović je ministarku Bratić upoznao sa novim, i inventivnim, projektima inovacione djelatnosti Republike Srbije, progresom koji je zabilježen na planu digitalizacije, inžinjerstva i visoke tehnologije i, ovom prilikom, ponudio bilateralnu saradnju.

Bratić se, u svoje ime, i u ime Vlade Crne Gore, zahvalila na prijateljskoj dobrodošlici i poručila da je tehnološki razvoj u našem vremenu izuzetno važan i da treba raditi, u punom kapacitetu, na osnaživanju saradnje i partnerstva u okviru pomenutih oblasti.

Tema sastanka su bili i projekti za visoke tehnologije i inovacije u oblasti medicine.

U tom smislu pomenut je SEEIIST, jedan od najozbiljnijih i najznačajnijih međunarodnih projekata u ovoj sferi na kome, pored ostalih partnerskih država, uspješno sarađuju Crna Gora i Srbija.

Sagovornici su usaglasili da, u budućnosti, treba nastaviti sa intenzivnijom saradnjom za dobro svih građana obije zemlje, a ministarka Bratić je iskoristila priliku da ministra bez portfelja Republike Srbije, Nenada Popovića, pozove da posjeti Crnu Goru.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније