Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina ]

13. 05. 2021. 15:18   >>  15:19

NA UCG

Dodatni ispitni rok od 9. do 16. jula

Senat Univerziteta Crne Gore (UCG) usvojio je izmjene Akademskog kalendara za ovu studijsku godinu kojima je predviđen dodatni "korona“ ispitni rok od 9. do 16. jula, saopšteno je iz UCG.

Kako se navodi, na sjednici Senata, kojom je predsjedavao vršilac dužnosti rektora Vladimir Božović, usvojeni su elaborati o opravdanosti osnivanja master primijenjenih studijskih programa Fizioterapija i Zdravstvena njega na Medicinskom fakultetu.

“Razmotreni su referati za izbor u akademska zvanja za oblasti Slikarstvo na Fakultetu likovnih umjetnosti, Tehnologija poljoprivredno-prehrambenih proizvoda i Zaštita bilja na Biotehničkom fakultetu, Primijenjena matematika i programiranje na Prirodno-matematičkom fakultetu (PMF)”, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da su razmotreni i referati za izbor u akademska zvanja za oblasti Dijagnostička grupa kliničkih medicinskih predmeta i Farmaceutska tehnologija i kozmetologija i Biofarmacija sa farmakokinetikom na Medicinskom fakultetu, kao i za oblast Socijalno i radno pravo na Fakultetu političkih nauka.

Iz UCG su kazali da su imenovane komisije za pisanje recenzija za oblast Opšta grupa bioloških predmeta i Ekologija na PMF i za praćenje inauguracionog predavanja kandidata za oblast Mašinski elementi i konstruisanje mašine na Mašinskom fakultetu.

Na sjednici su usvojeni predlozi organizacionih jedinica u cilju realizacije postupka za sticanje akademskog naziva doktora nauka za 13 kandidata na PMF-u, Medicinskom, Elektrotehničkom i Filološkom fakultetu.

Usvojeni prijedlozi, kako je pojašnjeno, tiču se imenovanja mentora, ocjena podobnosti doktorske teze i kandidata, imenovanja komisija, utvrđivanja ispunjenosti uslova i razmatranja izvještaja komisije za ocjenu doktorske disertacije.

Iz UCG su rekli da su usvojeni predlozi planova organizacije nastave na svih 19 organizacionih jedinica Univerziteta za ovu studijsku godinu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније