Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

10. 05. 2021. 13:57   >>  13:58 2

ČESTIKA NURKOVIĆA

"Bošnjačka zastava je naš ponos i orijentir"

Datum 11. maj, kada se obilježava Dan bošnjačke zastave, ima posebno značenje jer je barjak ponos i biljeg jednoga naroda po kojem se prepoznaje u multietničkom i multikulturnom društvu, kazao je predsjednik Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori Ejup Nurković.

"Dan bošnjačke zastave, 11. maj, jedan je od posebnih datuma koji obilježavaju Bošnjaci širom svijeta. Bošnjačka zastava je naš ponos i orijentir da odgovorno radeći, štitimo i unapređujemo ostvarivanje nacionalnih interesa - kulture, obrazovanja i ukupnih prava važnih za život u punom razumijevanju, uvažavanju i harmoniji sa ostalim narodima i građanima u Crnoj Gori, regionu i šire", naveo je Nurković u čestitki.

Kako je kazao, Bošnjaci kao jedan od starih evropskih naroda, u svom hodu kroz trusnu balkansku istoriju, na granici istoka i zapada, uprkos teškim iskušenjima opstanka i ostanka na ovim prostorima bio je i ostao svoj na svome.

Naveo je su vjekovna negiranja i prisvajanja, a posebno pogromi i progoni ostavili dubok trag ali i očvrsnuli narodno biće za ponos na svoju vjeru, jezik, kulturu, običaje i savremeno stvaralaštvo.


"I danas, u vrijeme oživljavanja velikonacionalnih pretenzija i narativa, Bošnjaci svojim patriotskim djelovanjem, merhametom i toleranciom nesebično doprinose razvoju demokratskog društva koje podrazumijeva njegovanje nacionalniog identiteta kroz sve forme kreativnog ostvarivanja u interesu naroda i naše države.
Bošnjačka zastava jedan je od postojanih cvjetova u mozaiku različitosti sa kojim se Crna Gora opravdano diči pred međunarodnom zajednicom", napisao je Nurković.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније