Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Dnevne novine ]

10. 05. 2021. 06:59 >> 07:02

UIKS

U zatvoru 12 maloljetnika

Od 12 maloljetnika koji se nalaze u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, Odjeljenju za maloljetnike, njih pet je osuđeno na kaznu maloljetničkog zatvora dok je za sedam izrečena vaspitna mjera upućivanja u ustanovu zavodskog tipa.

Kako su Dnevnim novinama saopštili iz UIKS-a, maloljetnici su osuđeni i kažnjeni zbog počinjenih krivičnih djela, razbojništvo, razbojništvo u pokušaju, razbojnička krađa, teška krađa u saizvršilaštvu, teška krađa.

Osim toga, maloljetnici su zatvoru i zbog nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija, napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, oduzimanje motornog vozila, neovlašćena proizvodnja držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

“Najduža kazna za lice sa izrečenom kaznom maloljetničkog zatvora je pet godina i to zbog počinjenog krivičnog djela razbojništvo u produženom trajanju”, saopšteno je iz UIKS-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније