Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina ]

08. 05. 2021. 18:22   >>  18:24

BEČIĆ

Ljubav izviđača prema domovini primjer koji treba slijediti

Ljubav izviđača prema domovini je primjer koji treba slijediti, poručio je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić povodom obilježavanja 65 godina Saveza izviđača Crne Gore.

Kako je saopšteno iz Skupštine, Bećić je na proslavi tog jubileja, održanoj u Mjesnoj zajednici Grahovo u Nikšiću, kazao da skautizam u Crnoj Gori postoji najmanje 93 godine, dok izviđači zvanično svoj savez imaju već 65 godina.

On je podsjetio da je Skupština na simboličan način, kroz izložbu fotografija i panoe na ulazu u zgradu, povodom tih značajnih jubileja, pokazala da prepoznaje neophodnost podizanja svijesti o značaju skautizma u Crnoj Gori.

Obraćajući se planinkama i izviđačima, Bečić je iskazao divljenje u odnosu na aktivnosti kojima pokazuju entuzijazam, odgovoran odnos prema životnoj sredini, ali i pružanje pomoći onima kojima je potrebno.

“Vaša ljubav prema prirodi i očigledno zadovoljstvo koje pokazujete prilikom boravka u prirodi predstavlja primjer koji valja slijediti, naročito ako imamo u vidu da se nalazimo u eri naprednih elektronskih uređaja, čije nas korišćenje, kojim su preokupirani mladi naraštaji, sve više udaljavaju od ciljeva koje su prvi izviđači zacrtali i kojima i vi težite“, naveo je Bečić.

Prema njegovim riječima, tako se stvara zdravo tijelo, ali i zdrav duh u njemu.

„Vaša ljubav prema domovini, ali i obaveznost na poštovanje najviših univerzalnih vrijednosti – čestitosti, uljudnosti i nesebičnosti, kao i poziv da budete odgovorni i korisni članovi društvene zajednice, iskazani i kroz vaš Zakon i kroz vaše zakletve, predstavljaju ideale koje bi svi trebalo da imamo u vidu u svakodnevnom životu i radu“, kazao je Bečić.

U saopštenju se navodi da je, u okviru svečanog dijela, Bečiću uručena zahvalnica Skupštini Crne Gore za nesebično podržavanje rada izviđačke organizacije.

„Proslava 65 godina Saveza izviđača Crne Gore održana je u arboretumu porodice Kovačević, jedinstvenoj hortikulturnoj cjelini sa 127 autohtonih i alohtonih vrsta drveća, koja ima status spomenika prirode“, kaže se u saopštenju.

Tokom događaja organizovano je i svečano pošumljavanje na lokaciji budućeg kampa Saveza izviđača, prilikom kojeg je predsjednik Bečić zasadio drvo i otkrio donatorsku tablu i maketu kampa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније