Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina ]

08. 05. 2021. 19:05   >>  19:05

HRA

Strategija nije dovela do očekivanih rezultata

Strategija za istraživanje ratnih zločina koja je donesena 2015. godine, a za čiju primjenu je bilo zaduženo Specijalno državno tužilaštvo (SDT), nije dala očekivane rezultate, saopšteno je iz Akcije za ljudska prava (HRA).

Iz HRA su kazali da se danas navršava šest godina od kako je Ivica Stanković kao vrhovni državni tužilac donio Strategiju za istraživanje ratnih zločina.

Kako su naveli, za šest godina SDT, koje je bilo nadležno za primjenu ove strategije pod rukovodstvom glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, procesuiralo je samo jedan predmet (Zmajević) koji im je ustupilo Tužilaštvo Srbije.

“Time nije pokazan proaktivan pristup kakav se od tužilaštva očekivao na osnovu Strategije”, istakli su iz HRA.

HRA je pozvala Stankovića da, prije odlaska sa funkcije, odredi bilo koji datum za raspravu sa zainteresovanim stranama o primjeni Strategije o istraživanju ratnih zločina, jer je on bio lično nadležan za nadzor nad njenom primjenom.

Oni su kazali da je ta Strategija je bila i jedina o postupanju državnog tužilaštva koju je Stanković donio za vrijeme obavljanja dužnosti vrhovnog državnog tužioca.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније