Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

08. 05. 2021. 13:01 >> 13:02
4

"LOVĆENSKE STRAŽE"

Mir i pravda za crnogorski narod!

Slobodarski narod Crne Gore zna da je ova zemlja raj ako se u njoj živi mir, čini pravo i traži malo. Dan pobjede nad fašizmom 9. maj, kako navode, predstavlja jednu od najsvijetlijih tačaka u crnogorskoj slobodarskoj istoriji, poručuje Upravni odbor "Lovćenskih straža 1990".

To je dan u kojem je prije 76 godina zaustavljena nacistička Njemačka ideologija i poražen fašizam.

“Crnogorska antifašistička borba pružila je nemjerljiv doprinos borbi za oslobođenje od najveće pošasti u istoriji čovječanstva. Narodnooslobodilački pokret Jugoslavije pod vođstvom vrhovnog komandanta - maršala Josipa Broza Tita svojim slavnim bitkama pružio je snažan i odlučan otpor fašizmu boreći se na dva kolosjeka: s Njemcima i domaćim izdajnicima, kolaboracionistima Draže Mihailovića i Pavla Đurišića. Komunistička parola „Smrt fašizmu – sloboda narodu“ predstavljala je oreol bespoštedne, krvave borbe da se zemlja oslobodi od mnogo moćnijeg i naoružanijeg agresora, ali i da se razularene četničke horde parališu u sramnom naumu izdaje svoje domovine”, stoji u saopštenju UO "Lovćenskih straža 1990".

„Lovćenske straže 1990“, kako navode, odaju pomen i vječni pijetet svim žrtvama fašizma, posebno nevino stradaloj đeci, ženama i golorukim starcima.

“Svijetlost, koja i nakon 76 godina isijava iz tog najmračnijeg perioda u svijetskoj istoriji, predstavljaju i naši crnogorski svještenici - antifašisti koji su krst i kandilo zamjenili puškom i borbom za oslobođenje zemlje, stavivši se na raspolaganje komandi narodnooslobodilačke vojske Crne Gore. Poruku "presvijetlog" Zdravka Krivokapića upućenu crnogorskom narodu nakon avgustovskih izbora da se 9. maj neće slaviti „Lovćenske straže 1990“ primile su sa prezirom a ujedno i velikom zebnjom i ozbiljnom zabrinutošću što se nakon osmomjesečnog perioda pokazalo kao opravdano. Različiti oblici otvorenog i prikrivenog fašizma u Crnoj Gori dolaskom na vlast „apostolske vlade“ pojačavaju zabrinutost i opominju da fašizam još uvijek nije poražen”, stoji u saopštenju UO "Lovćenskih straža 1990".

„Lovćenske straže 1990“ upozoravaju i, kako kažu, „legiju stranaca“ koja vodi ovu državu, a i njihove istomišljenike da se okanu suludih propovijedi, vazdizanja, levitacija i mirotočivih „naređenja“ iza kojih se krije diktatorska propaganda o porobljavanju i posrbljavanju svih Crnogoraca/ki.

“Duh otpora crnogorskog naroda svim oblicima represija, diktatura, agresija i silovitih histerija SPC i nakon 76 godina nije izgubio na intezitetu, dosljednosti i jedinstvu. Crna Gora nije imala tu sreću da ima dosadnu istoriju. Njen slobodarski narod zna da je ova zemlja raj ako se u njoj živi mir, čini pravo i traži malo. Smrt fašizmu i neka je vječna Crna Gora!”, zaključuje se u saopštenju Upravnog odbora "Lovćenskih straža 1990".

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније