Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

08. 05. 2021. 13:50   >>  14:01

OŠ "DUŠAN KORAĆ"

Književna radionica u bjelopoljskoj školi

U okviru plana Tima za podršku darovitim učnicima u OŠ „Dušan Korać“ realizovana je književna radionica.

Radionicu su organizovale profesorica razredne nastave Esmana Kajević i nastavnica crnogorskog-srpskog, bosanskog, hrvatskog jezika i književnosti Marija Goljević sa učenenicima VI razreda i V-1 odjeljenja.

Gosti radionice su bili bjelopoljski pisci Blaga Žurić i Kemal Musić koji su se u uvodnom dijelu nadarenim učenicima obratili pisanom riječju.

Nadarenim učenici su se predstavljali tekstovima koje su stvarali, a takođe su imali priliku da postavljaju pitanja gostima književnicima u želji da ih što bolje upoznaju.

Pored toga, Emili Numanović, učenica V-1 odjeljenja, je osmislila muziku za tekst o proljeću koji je u okviru redovne nastave stvorila Edina Mučić, pa su prisutnima, zajedno sa svojim drugarima iz razreda predstavili svoju muzičko-književnu kreaciju. Anastasija Kovačević, učenica VI-3 odjeljenja je osmislila i prezentovala kraći video sa učenicima starijih razreda koji su u polju stvaranja jako uspješni.

Radionici su prisustvovali i direktor Edin Numanović, pomoćnik direktora Saša Lalević, profesorica razredne nastave

Medina Kajević i psihološkinja Nejra Mekić koja je sa aspekta psihologije, u završnom dijelu, prokomentarisala učenike i njihovu kreativnost.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније