Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

25. 04. 2021. 20:48 >> 20:56
3

NVO "JUVENTAS"

"Neselektivno zaštititi sve novinare i novinarke"

Nevladina organizacija (NVO) Juventas najoštrije je osudila nasilničko ponašanje usmjereno ka novinaru Televizije Crne Gore Nebojši Šofrancu i atmosferu zastrašivanja kojoj je bio izložen, i pozvala nadležne institucije da neselektivno zaštite sve novinare.

Iz te NVO pozvali su nadležne institucije da osude i procesuiraju svaki slučaj ugrožavanja slobode, integriteta i dostojanstva medijskih radnika i radnica.

„Dijelimo stav da su tenzije u društvu izuzetno visoke i da je potrebno da svi uložimo napore kako bi ih smanjili“, naveli su iz Juventasa.

Međutim, kako su istakli, povećane tenzije ne mogu i ne smiju da budu opravdanja za bilo kakvo nasilničko i neprijateljsko ponašanje prema novinarima.

Iz Juventasa su kazali da odgovornost za tenzije moraju nositi državne institucije i politički lideri.

„Mi, građani, treba da budemo svjesni da nas tenzije vode u dublje krize, te da je pred svima nama zadatak da mislimo slobodno i ne dozvolimo da se sa nama manipuliše“, kaže se u reagovanju.

Navodi se da je izuzetno zabrinjavajuće što su napadi na novinare sve učestaliji.

„Umjesto da se iz prethodnih slučajeva izvučemo odgovarajuću pouku, čini se da se talas netrpeljivosti samo dodatno proširio“, rekli su iz Juventasa.

Sinoćni događaj je, kako su kazali, izrazito alarmantan.

„Treba da nas podstakne na posvećeniji i učinkovitiji rad na zaštiti novinara i novinarki“, naveli su iz te NVO.

Nadležne institucije, kako su poručili iz Juventasa, moraju da stvore sistem i atmosferu u kojoj su napadi na novinare i novinarke nedopustivi i nezamislivi, naročito dok obavljaju radne zadatke.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније