Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

24. 04. 2021. 11:42 >> 11:43

BOŽOVIĆ SA MEDOKS

Bilateralna saradnja nedovoljno razvijena

Bilateralna saradnja na nivou visokoobrazovnih institucija Crne Gore i Velike Britanije nije dovoljno razvijena, što bi u budućem periodu trebalo poboljšati, ocjena je tokom sastanka v.d. rektora Univerziteta Crne Gore Vladimira Božovića i britanske ambasadorke u Podgorici Karen Medoks.

Božović je, kako je saopšteno s UCG, istakao dobre rezultate dosadašnje naučne saradnje koji su između dvije zemlje proistekli iz dominantno individualne ili saradnje grupe istraživača UCG-a sa njihovim saradnicima u Velikoj Britaniji.

"Međutim, bilateralna saradnja na nivou institucija nije dovoljno razvijena, te stoga i današnji sastanak kako bi inicirali i ispitali moguća polja saradnje u cilju uspostavljanja bolje bilateralne saradnje", rekao je Božović. 

Prodekanice Irena Orović i Sanja Peković predstavile su tekuće međunarodne i naučne projekte, te strateške pravce daljeg razvoja međunarodne saradnje UCG u cilju njegove internacionalizacije.

"Kako je u toku priprema za akreditaciju studijskih programa na engleskom jeziku, Orović i Peković cijene da bi uključivanje Britanskog savjeta bilo od velike važnosti, naročito u pogledu obuka za predavače UCG za izvođenje nastave na engleskom jeziku", ističe se u saopštenju.

Ambasadorka Medoks, kako navode s UCG, podržava inicijativu uprave Univerziteta za uspostavljanje bolje bilateralne saradnje.

"Predlaže da se definišu prioritetne oblasti, procijene moguća strateška parnerstva, a zatim i konkretno uspostavi institucionalna saradnja. Cijeni da će mogućnosti za uspostavljanje bolje mobilnosti biti veće nakon što se pokrenu programi na engleskom jeziku", istakli su u saopštenju.

Direktoricu Britanskog savjeta Vanja Madžgalj predstavila je programe učenja engleskog jezika kao drugog stranog jezika koji se realizuju uz podršku Britanskog savjeta, poput projekta Škola za 21. vijek, a koji mogu biti dobra platforma za dalju saradnju, te izrazila spremnost za učešće u zajedničkim projektima.

"Ovaj i slični projekti mogu biti dio strateških aktivnosti Univerziteta u cilju kreiranja vještina i kompetencija potrebnih za tržište rada", rekla je ona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније