Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

23. 04. 2021. 16:36   >>  18:00

INJAC U TIVTU

Školski brod Jadran vraća se na Pine

Ministarka odbrane prof. dr Olivera Injac sa saradnicima boravila je danas u radnoj posjeti Opštini Tivat gdje se susrela sa predsjednikom Opštine Željkom Komnenovićem. Sagovornici su najavili povratak školskog broda Jadran na Pine, gdje će biti vezan u toku ljetnjih mjeseci.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, na sastanku je razgovarano o različitim temama iz domena infrastrukture, budućoj namjeni pogona na Opatovu i kompleksu u Lepetanima, ali i povratku školskog broda Jadran na gradsku rivu Pine.

Predsjednik Opštine Komnenović je, kako se navodi u saopštenju, izrazio zahvalnost ministarki što je odabrala Tivat, kao prvu lokalnu upravu koju je zvanično posjetila.

"Održali smo otvoren i konstruktivan sastanak, na kojem je dogovoreno da se formira radni tim koji bi činili predstavnici Ministarstva odbrane, Opštine Tivat i NVO 'Arsenal', a sa ciljem sagledavanja idejnog projekta i mogućih rješenja kada je u pitanju projekat izgradnje stambenog kompleksa na lokaciji Lukovića barake", rekao je Komnenović.

On je, takođe, naglasio važnost valorizacije prostora poput Opatova i Lepetana, koje je Vojska sačuvala i u tom smislu otvaranja novih radnih mjesta i pokretanja lokalne privrede. Najavljen je i povratak školskog broda Jadran na Pine, gdje će biti vezan u toku ljetnjih mjeseci.

"Tivat nije bio slučajan izbor za prvu radnu posjetu, imajući u vidu brojne teme od obostranog interesa, od pitanja vezanih za infrastrukturu do onih koja se odnose na bezbjednosnu tematiku i unapređivanje brojnih oblasti saradnje", naglasila je ministarka Injac, zahvaljujući na srdačnom prijemu i pokazanom entuzijazmu svih učesnika sastanka.

Na sastanku je pokrenuto pitanje valorizacije bogate vojne pomorske istorije ovog kraja, u smislu osnivanja Vojno-pomorskog muzeja.

"Namjera ove Vlade i Ministarstva odbrane je da zajedno sa lokalnim upravama radimo na zajedničkim projektima od opšteg interesa”, naglasila je Injac.

Govoreći o kompleksu u Lepetanima i pogonu na Opatovu, ministarka Injac je istakla da su ovi prostori predmet razmatranja i najavila obilazak lokacija u okviru posjete Tivtu.

"U toku je proces analiziranja stanja i predstoji nam bavljenje ovim temama. Očekujem da će uskoro Vladi biti upućen predlog od strane Ministarstva, šta preduzeti sa pomenutim lokacijama", kazala je Injac.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније