Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

22. 04. 2021. 07:44 >> 07:44
5

VRIJEDNA DONACIJA

Slovenija donirala maske i dezinfekciona sredstva

Republika Slovenija donirala je Crnoj Gori maske i dezinfekciona sredstva vrijedna nešto više od 107 hiljada eura, u cilju sprečavanja širenja infekcije COVID 19. To je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Crne Gore.

Iz MUP-a je saopšteno da su ministar Sergej Sekulović i državni sekretar Zoran Miljanić razgovarali sa državnim sekretarima MUP-a Slovenije Francom Kanglerom i Božom Predaličem.

Pozdravljeni su, kako navode, tradicionalno dobri odnosi dvije zemlje, što potvrđuje i uspješna saradnja dva ministarstva.

"U susret slovenačkom predsjedavanju Savjetom Evropske unije, koje počinje 1. jula gosti iz Slovenije poručili su da žele stabilnost u ovom dijelu Evrope i osvježavanje saradnje sa Crnom Gorom. U tom kontekstu, pozvali su ministra Sekulovića na ministarsku konferenciju Brdo proces u Sloveniji, koja će biti posvećena upravljanju mješovitim migracionim tokovima, naročito u pogledu mogućnosti za unaprijeđivanje postojećih sistema i kapaciteta u regionu Zapadnog Balkana, kao i zloupotrebe djece putem interneta", navode iz MUP-a.

Ističu da je Sekulović odgovorio da će se sa zadovoljstvom odazvati pozivu, cijeneći teme veoma važnim za razmjenu informacija. 

"Ne manje bitnim istaknut je značaj koordinacije između policija Crne Gore i Slovenije što se tiče kriminala, uključujući i trgovinu ljudima, a najavljeni su  i bilateralni ugovori o saradnji na tim poljima. Iskazana je i spremnost za nastavak pomoći Slovenije Crnoj Gori u vidu opreme, obuka, eksperata itd.  Kao primjer toga, Crnoj Gori je danas uručena donacija Republike Slovenije u cilju sprečavanja širenja infekcije COVID 19, u vrijednosti 107, 350 eura, a koju čine maske i dezinfekciona sredstva", saopštio je MUP.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније