Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

21. 04. 2021. 15:21 >> 15:22

OBIŠLI POPA I RAIČEVIĆ

Dnevni boravak za stare u Baru

Bar je dobio specijalizovani servis "Dnevni boravak za starija lica" koji je na usluzi starijm ljudima, a moe da primi njih 30. Projekat je dio programa EU i države Crne Gore, njegova vrijednost je 188.428,07 eura a projekat će trajati do marta 2022. godine.

Šefica Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori ambasadorka Oana Kristina Popa i predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević posjetili su danas prostorije Caritasa Barske nadbiskupije kako bi se upoznali sa aktivnostima i tokom realizacije zajedničkog projekta "Dnevni boravak za starija lica", koji za cilj ima unapređenje sistema socijalne zaštite za starije osobe.

Direktor Caritasa Crne Gore Marko Đelović poželio je dobrodošlicu uvaženim gostima i zahvalio se na dosadašnjoj saradnji sa Delegacijom Evropske unije u Crnoj Gori. On je dalje predstavio aktivnosti koje Caritas Barske nadbiskupije realizuje, kao i aktivnosti zajedničkog projekta.

"Bar je dobio specijalizovan servis, koji je na usluzi starijm ljudima, kapaciteta za 30 ljudi. Posebna vrijednost projekta je licenciranje ovog servisa jer će na taj način postati dio sistema socijalne zaštite što će omogućiti njegovu stabilnost", kazao je Đelović.

Predsjednik Opštine Bar pozdravio je sve prisutne i izrazio zadovoljstvo što je opština partner na ovako značajnom projektu.

"Veoma sam zadovoljan dosadašnjom realizacijom projektnih aktivnosti i želim da istaknem da će opština Bar i u budućnosti nastaviti da podržava rad Caritasa ne samo kroz zajedničke projekte već i kroz finansijsku i administrativnu pomoć za funkcionisanje ovako značajnog servisa kakav je dnevni boravak za starije", kazao je Raičević.

On je posebnu zahvalnost uputio delegaciji Evropske unije što je prepoznala važnost da se jedan ovakav projekat realizuje baš u barskoj opštini.

Ambasadorka Evropske unije u Crnoj Gori Oana Kristina Popa istakla je da je njena misija da približi Evropsku uniju ljudima a da Caritas Barske nadbiskupije realizacijom ovakvih projekata tome direktno i doprinosi. Ona je kazala da je zadovoljna što uprkos pandemiji izazvanoj korona virusom, dnevni boravak funkcioniše i što stariji na raspolaganju imaju određene vidove podrške.

Projekat "Dnevni boravak za starije osobe u Opštini Bar" je podržan kroz poziv za dodijelu bespovratnih sredstava "Podrška pružanju usluga socijalne i dječije zaštite", koji je dio Programa EU i CG za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu a koji se finansira od strane Evropske unije i Vlade Crne Gore. Vodeći partner na projektu je Caritas Barske nadbiskupije, dok je Opština Bar partner. Ukupna vrijednost projekta je 188.428,07 eura a projekat će trajati do marta 2022. godine.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније