Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

21. 04. 2021. 13:35   >>  13:35 3

REAKCIJE PARTIJA

Poništiti ugovore sa privilegovanim vlasnicima stanova

Socijalistička narodna partija Crne Gore i Pokret za promjene ocijenili su krajnje problematičnim i protivpravnim način na koji su javni funkcioneri u Crnoj Gori prethodnih godina dobijali pomoć od države za rješavanje stambenih pitanja.

Kako ističu u SNP-u, radi se o sumnjivom poslu, za koji je uništen veći dio dokumentacije.

"Komisija za rješavanje stambenih pitanja je, kako je utvrđeno, dodjeljivala stambene kredite javnim funkcionerima bez oglašavanja. Među njima je veliki broj sudija i tužilaca, zbog čega se opravdano može govoriti o njihovoj zavisnosti od bivše vlasti i potencijalnoj opasnosti da nijesu u svim slučajevima postupali po Ustavu i zakonu, već onako kako se od njih tražilo. O tome svjedoči i veliki broj poznatih predmeta koji su ostali u fiokama tužilaštava i koji nikada nijesu istraženi na valjan način i do kraja", navode u SNP-u.

SNP CG izražava nadu da će se nova Vlada prekinuti sa praksom dodjelivanja stanova i stambenih kredita po povoljnim uslovima, kako bi se konačno stalo na kraj potencijalnoj korupciji i vršenju pritiska na sudije i tužioce, ali i ostale javne funkcionere.

I u Pokretu za promjene ocjenjuju da su sve ove odluke protivpravne, jer su donesene bez jasnih kriterijuma i na štetu imovine države Crne Gore.

"Da sam ja premijer odmah bih donio Lex specialis kojim bi poništio sve odluke bivšeg režima kojima se obezbjeđuje privatna korist državnim funkcionerima, a na štetu države Crne Gore. Sve ove odluke o dodjeli stanova ili stambenih kredita, po netržišnim uslovima bih poništio i svakom državnom funkcioneru bih ponudio anekse Ugovora kojima bi morali platiti tržišnu vrijednost stanova", naglasio je lider PzP Nebojša Medojević.

Kako je dodao, ovo je klasnična pljačka države od državnih funkcionera koji imaju obavezu da svoje funkcije obavljaju u skladu sa Ustavom i zakonom.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније