Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

21. 04. 2021. 09:04   >>  09:04

DONACIJA COCA COLA FONDACIJE

Pomoć najgroženijima na Žabljaku, u Rožajama i Golubovcima

Volonteri Crvenog krsta Crne Gore podijelili su pomoć za 50 socijalno ugroženih porodica, sa područja Žabljaka, Rožaja i gradske opštine Golubovci. Pomoć je podijeljena zahvaljujući donaciji koju je po drugi put, tokom perioda borbe protiv globalne pandemije, uručila kompanija Coca-Cola HBC Crna Gora.

"U saradnji sa svojim opštinskim organizacijama, iskoristili smo donaciju kako bi obezbijedili humanitarne pakete za socijalno ugroženo stanovništvo i tom prilikom izvršio nabavku hrane i higijene za 50 porodica kao i 20 bebi paketa. Pomoć je u protekloj sedmici podijeljena najsiromašnijim porodicama sa Žabljaka, iz Rožaja i Golubovaca, a činile su je osnovne životne namirnice, sredstva za higijenu, hrana i higijenski artikli za bebe", navode iz Crvenog krsta Crne Gore.

Kako dodaju, zadovoljstvo je što pomoć stiže uvijek u pravo vrijeme.

"Coca-Cola HBC Crna Gora, kao društveno odgovorna kompanija uvijek u kriznim situacijama, kao što je ova sa pojavom virusa
Covid-19, komunicira sa našom organizacijom i trudi se da, koliko je to u njihovoj moći, pomogne onima kojima je pomoć najpotrebnija. Naše kolege sa Žabljaka, Rožaja i Golubovaca su na osnovu procjene na terenu odredili ukupno 50 porodica kojima je pomoć u osnovnim životnim namirnicama bila najneophodnija. Svjedoci smo da se usljed pojave pandemije broj socijalno ugroženog stanovništva uvećao, a mi kao organizacija civilnog društva imamo obavezu da pomognemo svima koji se na neki način osjećaju ugroženima“, rekla je Jelena Dubak, generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore.

Iz kompanije Coca-Cola HBC Crna Gora poručuju da kriza, koja i dalje traje, iziskuje da se svi dodatno ujedinimo i pomognemo.

"Baš kao što smo učinili na samom početku pandemije, tako i danas, u saradnji sa Crvenim krstom Crne Gore stižemo do onih kojima je pomoć prijeko potrebna. Koliko god ova situacija bila izazovna kako za cjelokupnu privredu Crne Gore tako i za društvo odnosno građane, želimo da pokažemo da smo kao kompanija apsolutno pouzdan partner lokalnoj zajednici u kojoj živimo i radimo već dugi niz godina", poručio je Nikola Tripković, direktor Coca-Cola HBC Crna Gora.

Prošle godine pomoć je dobilo i 1.000 socijalno ugroženih porodica iz cijele Crne Gore, zahvaljujući 50.000 dolara vrijednoj donaciji Coca-Cola Fondacije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније