Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

20. 04. 2021. 09:31 >> 09:31
2

NAGRAĐENA RADA OJDANIĆ

Izabran logo obilježavanja 15 godina obnove nezavisnosti

Dizajnersko rješenje Rade Ojdanić najbolje je idejno rješenje za logo obilježavanja 15 godina obnove nezavisnosti Crne Gore. To rješenje odabrao je žiri koji su činili predstavnici nekoliko crnogorskih medija, PG Sounda, štamparije Vapor, Centralne banke Crne Gore (CBCG) i fotograf Miloš Zvicer.

Konkurs je organizovala Crnogorska kulturna mreža (CKM), a pristiglo je 18 prijedloga rješenja, a razmatrano ih je deset.

"Pobjedničkom rješenju je pripala nagrada od 1.000 eura koju je obezbijedila Centrala banka Crne Gore. Dominante boje loga su crvena i zlatna, označavaju boje crnogorske državne zastave, čija je pozadina jarko crvene boje", saopštio je CKM.

Broj 15, kako pojašnjavaju, označava godine jubileja, a iznad broja se nalaze zlatni kljun i krilo, koje predstavljaju prkosnog crnogorskog orla koji je simbol slobode.

Rada Ojdanić je kazala da joj je izuzetno drago što je njeno rješenje pobijedilo na konkursu.

"Jedva čekam da vidim njegovu primjenu u kampnji u raznim formama i reakciju javnosti. Ovo je nadam se samo početak mojih kvalitetnih radova. Privilegija je za svakog dizajnera da pobijedi na ovako važnom konkursu čiji je značaj mnogo veći od bilo koje nagrade. Zahvaljujem se članovima žirija što su prepoznali moje rješenje kao najbolje", rekla je Ojdanić.

U ime Crnogorske kulturne mreže Kristina Mitrović je kazala kako vjeruje da će logo prihvatiti svi građani Crne Gore i da će jubilej koji država obilježava biti povod da se ujedinimo oko naše državne kuće i da prevaziđemo podjele.

Žiri su činili predstavnici portala Aktuelno i Analitika, TV7, RTV Nikšić, TV Rožaje, TV Pljevlja, Elmag radija, PG Sounda, štamparije Vapor, CKM-a, Centralne banke Crne Gore i fotograf Miloš Zvicer.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније