Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

20. 04. 2021. 06:59   >>  06:59 9

RESOR ZDRAVLJA

Ne razmatramo smjenu direktora IJZ

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da ne razmatraju smjenu direktora Instituta za javno zdravlje (IJZ) Igora Galića, jer su zadovoljni njegovim doprinosom u borbi protiv epidemije i radom te institucije.

Nakon što se u pojedinim medijima pojavila informacija da se priprema smjena epidemiologa Galića sa funkcije direktora IJZ i da se on iz tog razloga ne pojavljuje u javnosti, iz ministarstva je saopšteno da su za dovoljni radom IJZ.

"Nije tačno da se razmatra niti priprema smjena direktora Instituta za javno zdravlje dr Igora Galića, jer za to nema apsolutno nijednog razloga. U potpunosti smo zadovoljni radom i funkcionisanjem Instituta za javno zdravlje u svim segmentima, a naročito tokom epidemije izazvane korona virusom i procesa vakcinacije stanovništva protiv Kovida-19", kazali su Danu iz Ministarstva zdravlja.

Navode da IJZ sve aktivnosti iz svoje nadležnosti obavlja kvalitetno, pravovremeno i odgovorno.

"Dr Galić je maksimalno angažovan sa svojim kolegama epidemiolozima, koji na terenu izvodi posljednje pripreme za početak masovne vakcinacije, kako bi taj proces počeo u punom kapacitetu i kako bi se vakcinisao što veći broj građana", saopštili su iz Ministarstva zdravlja.

Vlada je sredinom decembra imenovala Galića za direktora Instituta za javno zdravlje, iako je, navodno, bilo sporno da li ispunjava uslove za tu funkciju predviđene Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u toj ustanovi.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović je nakon toga kazala da sistematizacija nije referenca za izbor direktora Instituta, već je to bila namjera prethodne vlasti da suzi krug mogućih lica za imenovanje na tu poziciju. 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније