Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ pv informer/Antena M ]

19. 04. 2021. 21:35 >> 23:31
3

ISPRED CB PLJEVLJA

Protest zbog imenovanja Đurđevića

Ispred Centra bezbjednosti u Pljevljima večeras su protestovali građani zbog postavljenja Harisa Đurđevića za novog načelnika policije u tom gradu , prenosi PV Informer.

Kako prenosi PV Informer, građani su i prije postavljenja najavili da će, ukoliko dođe do toga, blokirati prostor oko zgrade Centra bezbjednosti Pljevlja.

Okupljeni građani su skandirali "izdaja, izdaja", i poručili da se neće pomjeriti dok se ne povuče ta odluka.

Podsjetimo, Kolegijum Uprave policije je danas donio odluku o kadrovskoj promjeni u CB Pljevlja, za čijeg je načelnika imenovan Haris Đurđević, dok će dosadašnji načelnik Dragan Slavulj biti raspoređen na druge poslove i zadatke u Upravi policije.

Četiri partije iz Pljevalja zatražile su od premijera Zdravka Krivokapića, potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulića i direktora Uprave policije Zorana Brđanina da ponište odluku o imenovanju Harisa Đurđevića za načelnika Centra Bezbjednosti Pljevlja.

Opštinski odbori Nove srpske demokratije, Demokrata, Narodne demokratske partije i Pokreta za Pljevlja u saopštenju, nakon zajedničkog sastanka, naveli su da naimenovanje Đurđevića predstavlja direktnu uvredu za veliki dio građana Pljevalja, kao i časnih policajaca.

"Imenovanje Harisa Đurđevića, jednog od najbližih saradnika dosadašnjeg načelnika Dragana Slavulja, za novog šefa policije u Pljevljima predstavlja direktnu uvredu za veliki broj građana Pljevalja, kao i naših policajaca. Ovim činom Uprava policije Crne Gore i oni koji je kontrolišu zauzela je apsolutno neprihvatljiv stav da su pljevaljski Srbi stvarno stajali iza incidenata koji su se dogodili nakon 30. avgusta u Pljevljima, šaljući i Bošnjacima i Muslimanima potpuno pokrešnu poruku o navodnoj ugroženosti i načinima ostvarivanja njihove bezbjednosti. Takva ocjena i akt koji je iz nje proizišao je apsolutna neistina, a najbolji dokaz je činjenica da za devet mjeseci organizovanja litija u Pljevljima nije zabilježen ni najmanji incident, čak su međunacionalni odnosi podignuti na značajno kvalitetniji nivo. Dokaz da su pokušaj montaže incidenata, nakon 30. avgusta, organizovali aktivisti DPS-a čija smo imena objavili, jeste i to da već punih sedam mjeseci nijesu procesuirani pred nadležnim organima za šta je jedan od najodgovornijih upravo imenovani Haris Đurđević", navodi se u otvorenom pismu.

Ističu da nemaju ništa protiv toga da Bošnjak ili Musliman bude šef policije u Pljevljima, ali su odlučno protiv da to bude, kako kažu, etablirani pripadnik poraženog režima, jedan od najistaknutijih DPS vojnika.

"Pljevlja i pljevaljska policija nijesu državno, već lokalno pitanje čija se dramatika podiže teško shvatljivim imenovanjima koja dolaze iz Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije u Podgorici. Potpuno ignorisanje dvotrećinske volje građana Pljevalja pa i Bošnjaka, sa proteklih izbora, vidimo kao nastavak vlasti DPS-a i nakon poraza na izborima što niko razuman niti dobronamjeran ko je dao svoj doprinos promjenama ne može prihvatiti, niti razumjeti. Kako drugačije protumačiti imenovanje Harisa Šurđevića za prvog pljevaljskog policajca, sem kao zabadanje prsta u oko svim čestitim ljudima u Pljevljima. Zar je razuman potez suprostavljanje navodnom srpskom nacionalizmu imenovanje na čelno mjesto u policiji onoga koga cio grad prepoznaje po ekstremno političkim i nacionalističkim stavovima, poručili su u pismu.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније