Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

19. 04. 2021. 19:18 >> 19:18
3

UPOZORENJE PRIJETELJA ŽIVOTINJA

Lažni članovi traže novac i prijete vlasnicima životinja

Nevladina organizacija "Prijatelji životinja Podgorica" je obavijestila javnost da se osobe koje ne pripadaju, niti su ikada pripadale toj organizaciji, predstavljaju kao njihovi članovi, i traže od građana novac za pomoć napuštenim životinjama. Apeluju na građane da se jave na telefon 068 182 482 i provjere jesu li im se obratili pravi članovi ove organizacije.

U ime te organizacije, kako ističu u saopštenju, lažni članovi prijete građanima zbog navodno neodgovornog vlasništva nad životinjama, pa čak se i u nekim institucijama predstavljaju kao zastupnici ove NVO.

"Dok god ja budem na čelu ove organizacije, kao i do sada, sve ćemo raditi javno i transparentno, kako niko nikada ne bi posumnjao u naše iskrene namjere. Uvaženi građani, dragi ljubitelji životinja, ukoliko vas i u narednom periodu ovakve osobe budu vrbovale, tražile novac i slično, možete nam se obratiti na telefon 068/182-482 i prijaviti takve slučajeve. Takođe, jedini račun koji naša organizacija koristi za pomoć napuštenim životinjama je 535-16574-21, kod Prve banke CG i drugi ne posjedujemo", naglasio je predsjednik NVO Dragoje Vlahović.

Kako ističe, pouzdano znaju da je riječ o osobama koje su i do sada pravile neprilike organizaciji, a protiv kojih su podnijeli na desetine prijava, od kojih ni jedna nije procesuiran, zbog njihovih "veza" u nadležnim institucijama.

"Važno je napomenuti da su te osobe prijetile bivšim članovima naše organizacije, a jednu našu članicu, čak i fizički napale i nanijele joj povrede. Ne želimo da bilo ko dođe u zabludu, da svoj novac donira osobama koje se bave kriminalnim radnjama, a predstavljaju se kao naši članovi, što nikada nijesu bili, niti će ikada biti. Naravno, saradnja sa kolegama je u velikom zamahu, pa čak i sa onima čije stavove ne dijelimo, ali smo razumni ljudi i sve to radimo za dobrobit životinja", naglašava Vlahović.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније