Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

16. 04. 2021. 20:22 >> 20:22
2

SIGNAL ZA UDES

Prvi eCall u Crnoj Gori

Operativno komunikacioni centar 112 Bar, Direktorata za zaštitu i spašavanje primio je danas prvi automatski eCall poziv. Radi se o servisu koji imaju automobili proizvedeni za tržište Evropske unije, od 2017. godine, koji automatski ili ručno - na zahtjev vozača, šalju signal da je došlo do udesa.

Kako je saopšteno iz MUP-a, servis je od 1. marta ove godine aktivan i u Crnoj Gori.

"Do saobraćajne nesreće došlo je na putnom pravcu Radanovići-Kovačko Polje, teritorija opštine Kotor sa kojeg je poslata lokacija. U trenutku primanja poziva, pozivalac nije znao da je izvršena automatska aktivacija iz vozila marke Volkswagen. OKC 112 Direktorata za zaštitu i spašavanje odmah je obavijestio OB Kotor. Oni su izlaskom na lice mjesta potvrdili da se dogodila saobraćajna nezgoda na naznačenoj lokaciji, na koju je upućena i ekipa Hitne medicinske pomoći", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније