Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

15. 04. 2021. 15:30   >>  15:34

KONFERENCIJA TUŽILACA

Raspopović i Kalač novi članovi Tužilačkog savjeta

Specijalna tužiteljka Marija Raspopović i državni tužilac Hajran Kalač izabrani su za članove Tužilačkog savjeta na Osmoj konferenciji državnih tužilaca, kojom je predsjedavao v.d. vrhovnog državnog tužioca, Ivica Stanković.

Kako je saopšteno, na konferenciji je konstatovano da Državno tužilaštvo, ni ovog puta, nije pozvano da učestvuje u procesu izrade, niti je upoznato sa sadržajem nacrta izmjena i dopuna Zakona o državnom tužilaštvu, koji je, prema saznanjima iz medija, već upućen Evropskoj komisiji na davanje mišljenja.

"Konferencija državnih tužilaca zaključila je da je neprihvatljivo ovako kontinuirano ignorisanje tužilačke organizacije u procesu izrade zakonskih rješenja na kojima se temelji organizacija, funkcionisanje i položaj Tužilačkog savjeta i Državnog tužilaštva, te da je neophodno da se prilikom izrade navedenih zakonskih odredbi blagovremeno uključe predstavnici Tužilačkog savjeta i Državnog tužilaštva, kako bi se dao stručni doprinos i predložena rješenja raspravila na nacionalnom nivou, uz učešće međunarodnih eksperata", piše u saopštenju. 

Tokom konferencije državni tužioci upoznati su da je, od Predsjednika Vlade i Ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava, zatraženo da se zvaničnim putem Državnom tužilaštvu dostavi nacrt izmjena i dopuna Zakona o državnom tužilaštvu.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније