Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

14. 04. 2021. 17:44 >> 19:19
5

NAPAD NA BOROVINIĆ

"Nadležni da reaguju na prijetnje ministarki"

Ovi, najčešće anonimni heroji, ne smiju ostati anonimni za državne organe, policiju i tužilaštvo, zato apelujemo da se hitno reaguje i da se počinioci privedu pravdi, kazala je potpredsjednica Skupštine Branka Bošnjak. Članica Demokratske narodne partije, Tamara Ćalasan, istakla je da je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović od početka njenog mandata izložena brutalnim napadima i klevetama od strane političara iz redova DPS-a.

Bošnjak: Anonimni heroji ne smiju ostati takvi za državne organe

"Kao potpredsjednica Skupštine najoštrije osuđujem prijetnje upućene ministarki zdravlja Jeleni Borovinić Bojović i još jednom apelujem na nadležne da hitno reaguju, jer je vrlo zabrinjavajuća učestalost prijetnji i napada na žene političarke", kazala je Bošnjak.

Ona je istakla da je svakim danom, sve više “heroja” koji fizičkim napadima, prijetnjama ili gnusnim i vulgarnim konstrukcijama pokušavaju da omalovaže i obeshrabre žene političarke, bilo da dolaze sa opozicionog ili pozicionog političking spektra.

"Ovi, najčešće anonimni heroji ne smiju ostati anonimni za državne organe, policiju i tužilaštvo, zato apelujemo da se hitno reaguje i da se počinioci privedu pravdi. A sigurna sam da su žene političarke jake i odvažne i da će ih svi ovi pokušaji obeshrabrivanja i diskreditacija samo ojačati da odlučnije nastave da rade za javno dobro", zaključila je Bošnjak.

"Borovinić od starta izložena napadima"

Već od starta njenog mandata ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović izložena je brutalnim napadima i klevetama od strane političara iz redova DPS-a i njihovih satelita, poput SDP-a, i upravo njih treba smatrati najodgovornijima za prijetnje koje su danas upućene ministarki, saopštila je iz Demokratske narodne partije Tamara Ćalasan.

Ona je istakla da Demokratska narodna partija najoštrije osuđuje prijetnje upućene ministarki zdravlja Jeleni Borovinić Bojović.

"Nije prvi put da se ministarka nalazi na udaru onih koji očito ne mogu da se pomire sa činjenicom da se više ne nalaze na vlasti, i da je njihovo vrijeme prošlo. Jer upravo oni svojim besprizornim i agresivnim ponašanjem pozivaju istomišljenike da prijete, uslovljavaju i blokiraju Crnu Goru", kazala je Ćalasan.

Istakla je da očekuju da policija konačno počne da radi svoj posao i u najkraćem roku pronađe počinioca ovog gnusnog djela.

"Ovo je i poruka ministru policije da se sa ovakvim licima i politikom koju zastupa DPS ne može postupati blago, jer da se reagovalo na vrijeme sigurno da nas sledbenici ove pogubne politike ne bi imali smjelosti da na ovaj način ugrožavaju bezbijednost ministarke Bojović", zaključila je Ćalasan.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније