Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

13. 04. 2021. 14:09 >> 14:33

BOROVINIĆ BOJOVIĆ - ADAMS

Epidemiološka situacija značajno povoljnija

Epidemiološka situacija u Crnoj Gori značajno je povoljnija u odnosu na kraj prošle godine, a vakcinacija se sprovodi planiranim tempom, kazala je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović na sastanku sa ambasadorom Belgije Koenradom Adamsom.

Kako je saopšteno iz tog vladinog resora, ona je upoznala belgijskog ambasadora sa nezavidnom epidemiološkom situacijom koju je zatekla u decembru prošle godine, na početku mandata, kao i sa aktivnostima koje su sprovedene proteklih mjeseci, u cilju suzbijanja širenja virusa COVID-19.

"Ministarka Borovinić Bojović naglasila je da su, nakon samo dva mjeseca intenzivnih bilateralnih sporazuma, u Crnu Goru stigli prvi kontingenti vakcina protiv korona virusa, kao i da je, zahvaljujući rigoroznim mjerama i prije svega pojačanoj kontroli njihove primjene, epidemiološka situacija u Crnoj Gori značajno povoljnija u odnosu na kraj prošle godine", navodi se u saopštenju.

Ministarka zdravlja je, kako se dodaje, navela da se vakcinacija sprovodi planiranim tempom i da masovna vakcinacija počinje u drugoj polovini aprila, dolaskom kontingenta od 200 hiljada vakcina Sinofarm, nakon čega stižu i nove doze vakcina Sputnik V, Astra Zeneka i Fajzer.

"Prema njenim riječima, u situaciji kada se cijeli svijet bori sa pandemijom izazvanom virusom COVID-19, najvažniji su solidarnost i zajednički rad. Stoga je, ministarka Borovinić Bojović uputila veliku zahvalnost Kraljevini Belgiji i njenim građanima na dosadašnjoj podršci i pomoći koju su pružali i pružaju Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Ambasador Adams se, kako navode iz ministarstva, zahvalio se ministarki na prijemu, izražavajući zadovoljstvo što je ponovo u Crnoj Gori i u prvoj zvaničnoj posjeti novoformiranoj Vladi.

"Kako je naveo Belgija ima veoma dobru saradnju sa Crnom Gorom na državnom niovu, koja će se u narednom periodu unapređivati. Ambasador Adams pohvalio je javnu kampanju za promociju vakcinacije, koju je pokrenula Vlada Crne Gore i kojom se građani pozivaju da prime vakcinu portiv COVID-19", navodi se u saopštenju.

Na današnjem sastanku, dodaju iz ministartva, ocijenjeno je da su pad broja oboljelih i masovna vakcinacija protiv COVID-19, veoma značajni prije svega zbog očuvanja zdravlja i života građana, ali i za održivost ekonomije i uspješnost predstojeće turističke sezone, koja je za Crnu Goru od izuzetnog značaja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније