Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

13. 04. 2021. 11:18 >> 15:27

ČESTITKE ZA RAMAZAN

Neka preovladaju ljubav, mir i sloga

Predsjednik Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori Ejup Nurković, predsjednik Socijaldemokrata Ivan Brajović i predsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore Vladimir Joković čestitali su početak mjeseca Ramazana, svim muslimanima u Crnoj Gori, regionu i bošnjačkoj dijaspori, sa željom da ga provedu u miru i vjerskoj i skromnosti, čineći dobra djela.

"Uvijek dati prostor dijalogu i dogovoru"

"Mjesec Ramazan je prilika da se kroz post i odricanje, ujedinimo u plemenitim djelima, posebno prema starim, slabim i nemoćnim, prema socijalno ugroženim kao i prema svojim bližnjima, komšijama i prijateljima, u nadi da postignemo stepen Božje milosti i oprosta kroz koju ćemo širiti mir i buditi želju za stalnim činjenjem dobra", navodi se u čestitki Nurkovića.

On je dodaje da je vrijeme "posebnih izazova i iskušenja kada svojim ispravnim iskrenim vjerovanjem i poštovanjem Božjih određenja, trebamo pokazati svu univerzalnost kojoj nas vjera uči, te kroz lični primjer doprinijeti boljitku šire zajednice u kojoj živimo, uvijek dajući prostor dijalogu i dogovoru, lijepoj riječi oprostu i uzajamnom uvažavanju".

"I ove godine mjesec Ramazan dočekujemo u nesvakidašnjim okolnostima zbog pandemije koronavirusa, te je važno, kako nam i sama vjera nalaže, poštovati savjete struke kako bi sačuvali svoje, i zdravlje drugih ljudi. Ramazan Šerif Mubarek Olsun", navodi se u čestitki Nurkovića.

"Neka sva odricanja u toku posta lako padnu"

Predsjednik Socijaldemokrata, Ivan Brajović, čestitao je početak mjeseca Ramazana reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu Fejziću i svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti.

“Još jedan Ramazan započinje u vremenu kada prvenstveno moramo brinuti o epidemiološkoj situaciji i zdravlju naših najmilijih. Zato vam, prije svega, želim dobro zdravlje. Neka vam sva odricanja u toku posta lako padnu i neka budu pokazatelj čvrstine vaše vjere. Neka u vremenu Ramazana preovladaju ljubav, mir i sloga kao najveće vrijednosti svakog vjernika, ali i svakog čovjeka”, navodi Brajović u čestitki.

Joković: Vjera je ono što nas drži zajedno

Predsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore Vladimir Joković u čestitki navodi da su dani Ramazanskog posta su dani milosti i praštanja ali i dani radosti i veselja.

"Nadamo se da će nam svima brzo doći bolji dani jer nas je zlo ovoga svijeta zvano korana zadesilo sve podjednako, bez obzira na vjeru i naciju", kazao je Joković.

Moramo, dodaje, ostati ljudi i odoljeti svim iskušenjima, brinući o sadašnjosti, misleći na budućnost i poštujući prošlost.

"Vjera je ono što nas drži zajedno i tako je bilo uvijek. Poštujući vjeru ostajemo i postajemo bolji ljudi, tako su nas preci učili i u amanet nam ostavili da je ne zaboravimo. Da se međusobno poštujemo i pomažemo, kako bi nam bilo bolje i ljepše", stoji u čestitki predsjednika SNP Vladimira Jokovića", kazao je Joković.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније