Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

11. 04. 2021. 13:35 >> 15:17
18

MIHAILO

Cetinjski manastir nije filijala Beogradske patrijaršije  

Invazija svetosavlja koje poriče očiglednu činjenicu da je Cetinjski manastir simbol Crne Gore i njene slobode, preplavila je državne institucije na Cetinju, ocijenio je mitropolit Crnogorske paravoslavne crkve Mihailo.

Kako ističe u saopštenju, čelnici Cetinjskog manastira tumače ga kao srpsku svetinju, odriču da on povezuju generacije crnogorskih predaka i potomaka i simbolizuje najviše vrijednosti iz crnogorske istorije.

"Odriču nam i vezu s dinastijom Petrovića i sa Svetim Petrom Cetinjskim, crnogorskim državotvorcem i ugaonim kamenom Crnogorske crkve novijega vremena. Takav napad na našu duhovnu i državotvornu baštinu ima za cilj uništenje našega državnoga i nacionalnoga identiteta. Ali nikakvom propagandom ne mogu Crnogorce da liše ljubavi prema domovini, crkvi i našem narodu", naglašava vladika Mihailo.

Kako je dodao, pozivaju ih još jednom da svoju sreću ne grade na crnogorskoj nesreći.

"Pozivamo i opštinske čelnike da Cetinjski manastir koji je u njihovome vlasništvu, i upražnjeni tron Svetoga Petra Cetinjskoga koji se nalazi u njemu, vrate u prvobitno pravno i duhovno stanje. U njemu nije mjesto da stoluje beogradsko svještenstvo, niti je on filijala Beogradske patrijaršije. Naša borba je pravedna, a Bog je veliki i daće nam mahove"m zaključuje se u saopštenju vladike Mihaila.

 

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније