Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

10. 04. 2021. 11:51   >>  12:48 46

ODLUKA MINISTARSTVA

Smijenjeni Zoja Đurović i Darko Vukčević

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta razriješilo je dužnosti direktorku JU Umjetničke škole za muziku i balet „Vasa Pavić" Zoju Đurović i direktora Srednje stručne škole „Sergije Stanić" Darka Vukčevića.

Kako je navedeno, Đurović i Vukčevič razriješeni su na osnovu člana 83 Opšteg zakona o obrazovanju i vaspitanju.

"Uvidom u dokumentaciju dostavljenu od strane navedenih ustanova, te uvidom u Informacioni sistem crnogorskog obrazovanja (MEIS), utvrđeno je da su se stekli zakonom predviđeni uslovi za razrješenje direktora zbog kršenja odredbi Opšteg zakona o obrazovanju i vaspitanju", saopštilo je Ministarstvo.

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta, kako se poručuje, postupa i postupaće u skladu sa zakonom.

"U tom smislu, preduzimaćemo sve neophodne zakonske mjere, kako bismo, u okviru svoje nadležnosti, sankcionisali bilo koji vid neprofesionalnog i nedoličnog ponašanja, dajući doprinos očuvanju integriteta svakog pojedinca, razvoju i unapređenju ljudskih prava, pravne države i društva u kojem će se njegovati i baštiniti vrijednosti koje su temelj svakog demokratskog društva", navodi se u saopštenju.

Đurović je u obraćanju javnosti, navela da je ponosna na sve što je sa njenim timmom uradila za ove 4 godine.

"Hvala im na svim silnim prekovremeno provedenim satima u školi, posebno pomoćnicama, koje su, zajedno sa mnom ostajale i do poslije ponoći u kancelariji da bismo završavali školske poslove, jer, škola je živi organizam, koji zahtijeva stalni nadzor nad svime, a pogotovo muzička, kojoj je najveći procenat nastave individualnog tipa - profesor-učenik. Za sav taj rad, od inspekcija od strane resornog ministarstva dobili smo visoke ocjene, a od Centra za stručno obrazovanje, uz ocjenu ' izvrstan ', i pohvalu da imamo jednu od najsređenijih administracija", navela je Đurović.

Kaal je da se vraća svojoj prvobitnoj ljubavi - učionici, horu i đacima.

"Za to sam se spremala i učila cijelog života. Radujem se tome, to mi je i nedostajalo, pored svih obaveza novog četvorogodišnjeg iskustva koje sam imala, a koje me naučilo mnogim stvarima, prioritetima i vrijednostima, jer, čovjek koji to želi, uči dok je živ", navel aje, između ostalog, Đurović.

Пратите нас на

Коментари46

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније