Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

09. 04. 2021. 14:15   >>  14:32

OD 12. DO 16.

Škole i vrtići radiće u 15 opština

Javne i privatne obrazovno – vaspitne ustanove u opštinama Plav, Gusinje, Petnjica, Herceg Novi, Žabljak, Tivat, Kotor, Plužine, Budva, Tuzi, Rožaje, Bar, Ulcinj, Bijelo Polje i Cetinje redovno će raditi naredne sedmice, od 12. do 16. aprila, saopšteno je iz Ministasrtva prosvjete.

Navode da u ostalim opštinama u Crnoj Gori (Danilovgrad, Mojkovac, Podgorica, Šavnik, Pljevlja, Andrijevica, Kolašin, Nikšić i Berane) javne i privatne predškolske ustanove neće raditi, dok će osnovne i srednje škole i visokoškolske ustanove nastaviti sa realizacijom onlajn nastave, sa izuzetkom učenika devetog razreda osnovne škole i četvrtog razreda gimnazije i stručnih škola, koji će u svim opštinama nastavu pohađati u školi.

"Ovakva odluka je donijeta u cilju dodatne podrške polumaturantima i maturantima, uzimajući u obzir da će se eksterna provjera znanja učenika na kraju trećeg ciklusa osnovne škole obaviti 13, 14. i 15. aprila 2021. godine, dok će se polaganje stučnih i maturskih ispita obaviti od 24. aprila do 9. juna 2021. godine", kazali su iz Ministarstva.

Isitčud a se provjera znanja, izrada testova, kontrolnih i pisanih zadataka može, po potrebi, realizovati u svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji Crne Gore u skladu sa preporukama koje se odnose na prevenciju i sprečavanje epidemije.

Odluka je donesena u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom i mjerama koje je donijelo Ministarstvo zdravlja.

O daljim koracima u organizaciji nastave, koji će se preduzimati u skladu sa epidemiološkom situacijom, škole i javnost biće blagovremeno obaviješteni.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније