Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Beta/rtcg.me

09. 04. 2021. 18:16   >>  18:31 29

ČEKAJU ODGOVOR VLADE

Odblokiran saobraćajni put Nikšić-Podgorica

Saobraćaj na magistralnom putu Nikšić-Podgorica, u mjestu Bogetići, je, nakon četiri sata, ponovo uspostavljen.

Grupa građana i danas je protestovala zbog izmjena odluke o sticanju crnogorskog državljanstva koje bi trebalo da usvoji Vlada.

Saobraćaj je bio u prekidu, a propuštani su samo hitni slučajevi poput vozila hitne pomoći.

Okupljeni su najavili da će i naredna tri dana blokirati magistralni put od 12 do 16 sati, omogućavajući prolazak jednom kolovoznom trakom vozilima hitne pomoći, roditeljima sa djecom, bolesnim osobama.

Inicijalni odbor slobodnih građana najavio je radikalizaciju protesta ukoliko Vlada u naredna tri dana ne ispuni njihove zahtjeve, od kojih je glavni da se odluka o kriterijumima za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom u potpunosti odbaci, ili da se donese uz učešće poslanika suverenističkog bloka i predstavnike svih manjinskih naroda koji žive u Crnoj Gori.

Prema nezvaničnim informacijama Antene M, policija je pozvala na informativni razgovor dvije osobe kao osumnjičene da su organizovali jučerašnje okupljanje. Oni su, nakon razgovora, napustili prostorije policije.

Podsjetimo, policija je juče na Bogetićima zaustavila patriotsku kolonu iz Nikšića, koja se uputila na protest ispred Vlade, a Nikšićani su uzvratili blokadom magistrale koja je trajala više sati.

Пратите нас на

Коментари29

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније