Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

09. 04. 2021. 22:51 >> 22:54

STANIŠIĆ

Uvesti hemijsku kastraciju za pedofile i silovatelje

Crna Gora treba u što kraćem roku da u svoj Krivični zakonik uvode nove preventivne mjere koje bi smanjile slučajeve pedofilije i silovanja, a to su hemijska kastracija i dupliranje zatvorskih kazni za pedofile i silovatelje, smatra predsjednik mladih i član predsjedništva Pokreta za promjene Boban Stanišić.

Kako je naglasio u saopštenju, smatra da su zatvorske kazne propisane članom 206 Krivičnog zakonika Crne Gore, gdje je minimalna kazna za onog koji izvrši obljubu nad maloljetnim djetetom tri godine zatvora, uvredljive i da nemaju nikakvu svrhu.

Počinilac ovog najgnusnijeg djela, naglašava Stanišić, nije adekvatno kažnjen i ostavlja mu se mogućnost da nakon izlaska iz zatvora to isto djelo ponovi.

Po posljednjim istraživanjima, kako je kazao, više od 70 odsto pedofila poslije odsluženja kazne ponovi to djelo, jer u zatvorima prođu samo zatvorsku kaznu bez adekvatnog tretmana, pa dolazi do povećanja i skupljanja frustracija, koje dovode do većih bolesnih fantazija o djeci.

"Takođe treba razmisliti o mogućnosti uvođena GPRS narukvica kako bi policija mogla da prati kretanje osuđenih pedofila ukoliko bi se približili vrtićima ili školama, kako bi se regavalo pravovremeno. Pedofilija je poremećaj nagona i većina stručnjaka smatra da se osoba ne može izliječiti, ali se određeni medecinskim tretmanima može držati pod kontrolu. Nažalost slučaj sa djevojčicom koju je obljubio pripadnik Komunalne policije pokazao je da smo kao društvo dotakli dno. Umjesto da ovaj slučaj bude alarm i glavna tema u zemlji, mi smo dozvolili da sitni politički i uskopartijski interesi budu u prvi plan", ocijenio je Stanišić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније