Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

09. 04. 2021. 12:47   >>  12:50

PROJEKAT OEBS-A

Kampanja za više žena u sektorima policije

Misija OEBS-a u Crnoj Gori pokreće kampanju "Mi smo snaga tima - Za više žena u policiji", kako bi podigli svijest građana o koristima koje žene mogu donijeti u svim sektorima policije.

Kapmanja se organizuje u saradnji sa Upravom policije i Policijskom akademijom, a počinje sjutra, 10. aprila i trajaće do 10. maja.

"Za kampanju je pripremljeno šest video spotova u trajanju od 30 sekundi koji promovišu žene kao policajke i pokazuju kako policijska karijera može biti privlačna poslovna prilika za žene. Pored toga, izrađena je brošura i poster sa praktičnim informacijama o policiji, kao i mogućnostima obrazovanja i zapošljavanja policajaca/ki. Ovi video spotovi i materijali oslanjaju se na profesionalna i lična iskustva policajki u kriminalističkoj, specijalnoj i graničnoj jedinici, kao i u sektorima javnog reda i mira, saobraćajne jedinice i Policijske akademije. Video spotovi ističu važnost zapošljavanja više žena u policiji, uključujući žene u policijskim timovima i policiji uopšte", navodi se u saopštenju OEBS-a.

Kako dodaju, istraživanja su pokazala da veća raznolikost, uključujući i žene, u policijskim jedinicama poboljšava profesionalizam i usluge koje policija pruža javnosti.

Istraživanja, takođe, ukazuju na to da povećanje broja žena u policiji pomaže u izgradnji povjerenja javnosti, poboljšava reakcije policajaca na razne situacije, kao što su zadaci povezani sa polom, rodno-zasnovano nasilje, seksualni prestupi i slučajevi koji uključuju djecu. Takođe je utvrđeno da je veća vjerovatnoća da će policajke rješavati osjetljive i nestabilne situacije bez upotrebe fizičke sile, izbjegavajući tjelesne povrede.

Šest video spotova proizvedenih za ovu kampanju dostupno je ovdje i na sljedećim likovima:

Policijska akademija - https://youtu.be/dJKO-UxRWw0,

Kriminalistička policija - https://youtu.be/7oZ60OL5n-M,

Granična policija - https://youtu.be/hyCh8nlOAJ8,

Specijalna jedinica policije - https://youtu.be/uwM8XnTM31E,

Jedinica policije za javni red i mir - https://youtu.be/wdIZcKaD028,

Saobraćajna policija - https://youtu.be/WoF06PPLJvg.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније