Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina ]

08. 04. 2021. 14:46   >>  18:05

ZEKOVIĆ PORUČIO

Bez odlaganja saopštiti činjenice o incidentu

Uprava policije treba bez odlaganja i pritisaka i intervencija izvršne vlasti da saopšti sve činjenice u vezi sa današnjim incidentom na putu Nikšić – Podgorica, kazao je nekadašnji predsjednik Savjeta za građansku kontrolu rada policije Aleksandar Zeković.

On je rekao da su aktivnosti službenika Uprave policije, u okolnostima epidemije zarazne bolesti, legitimne i opravdane dok su u skladu sa standardima jer, kako je naveo, sve građane, u svakoj situaciji i bez izuzetka, obavezuju zdravstvene mjere Ministarstva zdravlja.

Prema njegovim riječima, u konkretnoj situaciji u kojoj se dogodio incident sa službenim vozilom Vlade je jasno i očigledno da prisutni policijski službenici nijesu na odgovarajući način organizovali legitimnu blokadu puta.

"A primjena policijskih ovlašćenja je bila nedovoljna zbog čega i došlo do konkretnog incidenta i do ugrožavanja bezbjednosti i zdravlja prisutnih građana”, kazao je Zeković.

On je rekao da je službeno vozilo Vlade vozio policajac, službenik Sektora posebne namjene koji radi na obezbjeđenju i u prethodnici premijera.

Kako je kazao, policijski službenici su obavezni da neselektivno primjenjuju zakon i njihove aktivnosti su legitimne i opravdane sve dok su u skladu sa standardima profesionalnog postupanja i poštovanja ljudskih prava.

“Istu ovu poruku sam ponavljao dok su trajala vjersko-politička okupljanja pod formom litija, zbog čega sam bio izložen dejstvu srpske nacionalističke političke propaganda”, naveo je Zeković.

Kako je kazao, službenici Uprave policije proteklih dana nijesu spriječili protivzakonita antivladina i anticivilizacijska okupljanja u znak podrške ministru pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimiru Leposaviću i negiranju genocida.

“Blokada gradova je već na granici poštovanja ljudskih prava jer je te aktivnosti trebalo organizovati na efikasan način, sa najmanje štetnih posljedica po građane i bez izlaganja nepotrebnom uznemiravanju i obavezama”, zaključio je Zeković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније