Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

06. 04. 2021. 09:02 >> 09:02

BRATIĆ - TIMONIJE

Snažnije kulturno povezivanje sa Francuskom

Motivisanje učenika i studenata za izučavanje francuskog jezika i intenzivnija promocija francuske kulture, biće zajednički ciljevi u saradnji Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta i Ambasade Francuske u Crnoj Gori, poručeno je na sastanku ministarke, prof. dr Vesne Bratić i ambasadora Francuske u Crnoj Gori Kristijana Timonijea.

Kako ističu u Ministarstvu, Bratić i Timonije su se usaglasili da se, tradicionalno prijateljski odnos dviju zemalja, može najbolje unaprijediti kroz saradnju u oblasti kulture i obrazovanja. U tom smislu, obnavljanje sporazuma o saradnji na ovim poljima je prioritet.

Bratić je poručila da je potrebno naći nove načine podsticanja djece i mladih za učenje francuskog jezika i nastaviti sa stvaranjem mogućnosti za mobilnost učenika, studenata i akademskog osoblja.

Ambasador je istakao da će se u narednom periodu, kroz konkretne projekte, raditi na stvaranju baze frankofonih učenika i studenata koji će imati brojne mogućnosti za stipendiranje i usavršavanje u Francuskoj. Na ovaj način, kako su poručili, dodatno će se učvrstiti veze dviju zemalja i osnažiti pozicija Crne Gore na putu integracije u društvo razvijenijih evropskih država.

"Njegovanje dobrih diplomatskih odnosa, međusobno uvažavanje, kulturno povezivanje i bolja saradnja, na korist učenika i studenata iz Crne Gore, jeste zajednički interes dvije prijateljske zemlje", zaključeno je na sastanku.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније