Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

05. 04. 2021. 13:32 >> 13:36
3

SNP

Skandalozna kazna za Dušicu Vulić

Socijalistička narodna partija Crne Gore smatra skandaloznom odluku podgoričkog Osnovnog suda da se Dušica Vulić kazni novčanom kaznom u iznosu od 1.200 eura.

Kako podsjećaju u saopštenju, radi se o aktivistkinji DPS-a koja je optužena da je pojedinim građanima davala nezakonita obećanja da će dobiti posao u Vojsci Crne Gore u zamjenu za glasanje za Demokratsku partiju socijalista, na parlamentarnim izborima prošle godine.

"Ovakva odluka crnogorskog pravosuđa može se shvatiti kao čist podsticaj Dušici Vulić i njoj sličnima da nastave da na ovakav način kupuju glasove građana, te poruka da će za takva nepočinstva biti samo novčano kažnjeni. Odavno je jasno da je crnogorski pravosudni sistem obolio od korupcije i političkih pritisaka razne vrste, ali ni u najgorim snovima ne bismo pomislili da se ovako jasna nedjela, slučaj 'Koverta' u kojem je glavni akter Slavoljub Stijepović, kao i brojna druga, mogu na tako neprimjeren način dezavuisati i pretvarati u komediju", ističu u saopštenju.

Smatraju da je neophodna hitna zamjena "trulih dasaka“ u tužilačkom i sudskom aparatu kako se više ne bi dešavalo da Dušica Vulić i njoj slični kroje sudbine građana time što će odlučivati da li ih "teren prepoznaje" ili ne.

"Vladavina prava i pravna država konačno moraju profunkcionisati u Crnoj Gori, a sve oni koji su kršili zakone mora stići istinska ruka pravde", ocjenjuju u SNP-u.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније