Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

05. 04. 2021. 07:55   >>  07:55

UPITNA BEZBJEDNOST

Popustili zidovi, škola "Vladimir Nazor" zatvorena

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta privremeno je zatvorilo OŠ „Vladimir Nazor” dok se ne utvrdi da li je objekat bezbjedan za učenike, a polumaturanti će od danas nastavu pohađati u OŠ „Savo Pejanović”, piše Dan.

Uprava OŠ „Vladimir Nazor” u februaru je obavijestila Ministarstvo da je došlo do oštećenja na konstrukciji trećeg paviljona, te su angažovana stručna lica da utvrde procjenu stabilnosti objekta.

Kako je Dan u februaru objavio u trećem paviljonu su se pojavile pukotine u zidovima zbog čega je on od tada zatvoren.

“U namjeri da ostvari kompletan uvid u stanje svih objekata škole, ministarstvo će angažovati Građevinski fakultet Univerziteta Crne Gore. Do završetka ispitivanja i formiranja mišljenja Građevinskog fakulteta, odlučeno je da se, osim paviljona tri, ne koriste ni ostali objekti škole. Za učenike devetog razreda, koji će prema najnovijim mjerama nastavu pohađati u školi, nastava će biti organizovana u OŠ „Savo Pejanović”. Ostali đaci nastaviće da prate onlajn nastavu. Nakon cjelovitog sagledavanja stanja svih objekata škole, biće preduzeti dalji koraci, a javnost o njima upoznata”, saopšteno je iz Ministarstva.

Na koji način će nastava za polumaturante biti organizovana u drugoj školi komentar je Dan tražio od Ljiljane Krivokapić, direktorice OŠ „Vladimir Nazor”. Iako je obećala da će komentar dostaviti, ona to nije uradila, niti je kasnije odgovarala na telefonske pozive. Konkretnih informacija nemaju ni u Savjetu roditelja OŠ „Vladimir Nazor”.

Predstavnica Savjeta roditelja VI-3 odjeljenja ove škole Mirjana Obradović kazala je da nemaju nikakve informacije za ostale razrede gdje će pohađati nastavu ako se promijeni način rada vaspitno-obrazovnih ustanova.

“Dobili smo obavještenje da se škola zatvara, ali detalje ne znamo. Nadamo se da će naći rješenje i za ostale razrede. Dobili smo samo kratku poruku koju je ministarstvo poslalo upravi. Malo informacija nam je dato, ali očekujem da su roditelji devetih razreda malo više upoznati. Nijesmo znali da je škola u toliko lošem stanju. Građena je 1958. godine i malo je sanirana, ali da je u toliko lošem stanju nam je iznenađenje”, kaže Obradović.

Jedan od roditelja Radenko Spaić kazao je da su preko razrednog starješine obaviješteni da se polumaturanti prebacuju u OŠ „Savo Pejanović”.

“Saopšteno nam je i da je ministarstvo obezbijedilo besplatan prevoz za đake do škole u koju su prebačeni”, navodi Spaić.

Direktorica OŠ „Savo Pejanović” Biljana Krivokapić kaže da su đacima OŠ „Vladimir Nazor” ustupili četiri učionice.

“Kako se nastava za sve učenike osim za đake devetog razreda odvija onlajn, nije bio problem ustupiti četiri učionice u popodnevnim satima, koliko je potrebno, za učenike i nastavnike završnog razreda _OŠ „Vladimir Nazor”. Polaganje eksterne provjere znanja zakazano je za 13,14. i 15. april, tako da i prostorno i organizaciono obje škole mogu organizovati provjeru u našim prostorijama. Ukoliko bi se u međuvremenu vratili u redovan proces rada, a u OŠ „Vladimir Nazor” se ne steknu uslovi za rad, vjerujem i potrudićemo se da učenicima devetih razreda omogućimo završetak školovanja u našim klupama”, kaže Krivokapić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније