Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

04. 04. 2021. 12:57 >> 12:57

ČESTITKA LALOŠEVIĆA

Studenti su naš najvažniji resurs

Direktor Uprave za sport i mlade Vasilije Lalošević čestitao je Dan studenata, poručujući da su studenti naš najvažniji resurs, te da je njihov položaj i unapređivanje omladinskih politika u fokusu Uprave za sport i mlade.

Lalošević navodi da je oduvijek vjerovao, a istorijski tokovi su mu i davali za pravo, "da su upravo mlade snage, najsnažniji nosioci ideja, znanja, vrijednosti i vještina".

"Nas odrasle, međutim, vezuje jedan zadatak od kojeg ne smijemo odstupiti ni pod kojim okolnostima, a to je da vam pružimo ono što ste godinama jedino i tražili, a to su pravo na studiranje i pravo izražavanja mišljenja. Razumijem vas. Razumijem težnju za prepoznavanjem vaših potreba, razumijem želju za ukazivanjem poštovanja prema vama, te shodno tome apelujem na savjest svih, institucija, kao i porodica, da studenti uvijek budu zaštićeni, kao i njihova dobrobit", navodi Lalošević.

Uprava za sport i mlade će se, kaže, uvijek truditi da razvoj studenata bude spokojan i da sa sigurnošću gledaju u budućnost.

"Pravi pokazatelj toga jeste njegovanje kulture studentskog sporta, kao i omladinskih servisa. Tako su prošle godine dodijeljene stipendije, u saradnji sa Studentskim sportskim savezom, najuspješnijim sportistima u studentskom sportu, a aktivno je bilo čak 11 omladinskih servisa u opštinama širom Crne Gore", rekao je on.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније