Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

02. 04. 2021. 11:20 >> 11:22
4

HUMANITARNA AKCIJA

SPCG apeluje na pomoć za liječenje dječaka

Sindikat prosvjete Crne Gore je pokrenuo humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za liječenje dječaka Abaza i Rifata Kardovića iz Rožaja, koji su oboljeli od rijetke i teške bolesti.

SPCG je pozvao sve sindikalne organizacije da, u skladu sa mogućnostima, izdvoje sa računa određena novčana sredstava i ista u najkraćem roku proslijede na račun za uplatu novčanih sredstava porodice Kardović br. 540-32008721-05 kod Erste banke i na taj način doprinesu što bržem oporavku dječaka, kojima je neophodna transplantacija koštane srži.

Kako ističu, SPCG izražava nadu da će ovim gestom pomoći da ponovo zaživi solidarnost u Crnoj Gori, a takođe da će ovaj naš skromni doprinos pomoći porodici Kardović u teškoj situaciji.

SPCG je, kažu, i do sada učestvovao u svim akcijama ovoga tipa i bio ispružena ruka svima kojima je bila potrebna pomoć.

"Ne možemo, a da još jednom ne primijetimo da je, i pored izražene solidarnosti i pomoći koja se pruža u ovakvim slučajevima, ipak potrebna institucionalna podrška, kako bi se neophodna novčana sredstva prikupljala kroz institucije, a ne slanjem SMS poruka i ovakvih aktivnosti", navode u saopštenju.

SPCG upućuje apel i Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta da se priključi akciji, kako bi što prije pomogli ovim dječacima, a u narednom periodu pronašli i zajedničke modele saradnje, jer nažalost, kako kažu, ovaj primjer dječaka nije usamljen u Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније