Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

29. 03. 2021. 14:04 >> 14:04

KORDIĆ-PLUGČIJEVA

Podrška Bugarske u procesu pristupanja EU

Crna Gora ima punu podršku Bugarske u procesu pristupanja EU, saopštila je ambasadorka te države, Maglena Plugčijeva u razgovoru sa glavnom pregovaračicom, Zorkom Kordić.

Ambasadorka je prenijela snažnu podršku svoje države, koja se ogleda u realizaciji značajnih projekata usmjerenih na dostizanje evropskih standarda u više oblasti i poboljšanje kvaliteta života građana.

Kako se navodi u saopštenju, pohvalila je visoku podršku crnogorskih građana pristupanju EU i istakla da je jako važno zadržati povjerenje građana i uključiti ih u proces.

Glavna pregovaračica, Zorka Kordić je zahvalila na kontinuiranoj podršci Bugarske u sprovođenju reformi.

Govoreći o planovima u pregovaračkom procesu, Kordić je istakla da je ispunjavanje privremenih mjerila i dobijanje završnih u poglavljima 23 i 24, prioritet u radu ove Vlade. U tom kontekstu je iznijela opredjeljenje da Crna Gora dobiti usmjeri sve snage na dobijanje izvjestaja za završna mjerila tokom ove godine.

Takođe je ukazala na značaj Nove metodologije pristupanja za dinamiziranje pregovaračkog procesa, naročito održavanje političkih MVK.

Sagovornice su razmijenile mišljenje u vezi sa nastavkom ekspertske podrške, posebno u borbi protiv korupcije, upravljanju sredstvima fondova EU, kao i više pregovaračkih poglavlja u kojima Bugarska bilježi dobre rezultate, i dogovorile njenu konkretizaciju u narednom periodu.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније