Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

25. 03. 2021. 11:32   >>  11:32 5

SAVJETNIK PREDSJEDNIKA

"Izjava Milatovića elementarno nevaspitana"

Izvjava ministra ekonomskog razvoja Jakova Milatovića da je pozvao sve da pružimo ruku medicinskim radnicima, a da se predsjednik Milo Đukanović u tome nije prepoznao, elementarno je nevaspitano prema ljekarima i javnosti, saopštio je savjetnik za socijalnu politiku i zdravstbenu zaštitu Predsjednika Crne Gore dr Amer Halilović.

Halilović je Milatovića pitao da li se sjeća kada je predsjednik Đukanović tokom prošle godine obišao Klinički centar Crne Gore i razgovarao upravo sa medicinskim radnicima i kriznim medicinskim timom.

"Da li se sjećate kada je posjetio Opštinu Tuzi i između ostalih razgovarao sa predstavnicima Doma zdravlja u trenucima kada je ova Opština bila pod totalnim zaključavanjem zbog tada nepovoljne epidemiološke situacije? Da li se sjećate kada je posjetio Opštu bolnicu u Beranama i razgovarao sa doktorima i ostalim medicinskim kadrom? Da li se sjećate kada je obišao nikšićku bolnicu? Da li se sjećate kada je obišao cetinjsku bolnicu Danilo I? Da li se sjećate kada je svojim autoritetom uz pomoć predsjednika drugih država i međunarodnih partnera obezbijedio dio medicinske opreme za zdravstvene radnike u Crnoj Gori? Da li se sjećate kada je obezbijedio 10 hiljada vakcina koje ste na žalost odbili, za imunizaciju, između ostalih, i zdravstvenih radnika koji su na prvoj borbenoj liniji odbrane od korona virusa", rekao je Halilović.

Podsjetio je ministra da je upravo premijer Zdravko Krivokapić sa saradnicima "u kontinuitetu flagrantno kršeći epidemiološke mjere i u zemlji i u inostranstvu izuzetno otežao upravo medicinskim radnicima koje pominjete".

"Upravo je takvim nedoličnim ponašanjem lično, i kao čovjek i kao premijer „doprinio“ alarmantnoj epidemiološkoj situaciji u zemlji. Gospodine Milatoviću, ipak se sad nadam da vam se pamćenje bar djelimično osvježilo pa Vas kao čovjek i kao ljekar molim da svoje buduće apele i pozive ove vrste udružite sa ministarkom zdravlja i kako ona reče „skrenete pažnju svim članovima Vlade i premijeru da moraju poštovati epidemiološke mjere i dati primjer ostalima da i oni to čine“. Ako ne zbog njih, onda zbog zdravlja svih građana Crne Gore", zaključuje se u reagovanju Halilovića.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније