Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

12. 11. 2013. 22:12   >>  22:12

UČENJE JEZIKA

Grčka vojska donirala opremu za učionicu

Oružane snage Republike Grčke donirale su Vojsci Crne Gore opremu za učionicu za učenje grčkog jezika, koja je 2007. formirana na vojnom aerodromu u Golubovcima.

Ugovor o donaciji, kojim je predviđeno da sadržaj učionice prelazi u trajno vlasništvo Vojske Crne Gore i koji mogu koristiti za druge namjene, potpisali su danas vojni ataše Republike Grčke u Crnoj Gori kapetan bojnog broda Leonidas Tsiantoulas i komandant Vazduhoplovstva Vojske Crne Gore pukovnik Živko Pejović.

Kapetan bojnog broda Tsianotulas je napomenuo da je Republika Grčka prva zemlja koja je imenovala vojnog atašea u Crnoj Gori, nakon obnove nezavisnosti 2006.''Učionica je prvenstveno oformljena sa ciljem da što više pripadnika Vojske Crne Gore savlada grčki jezik, kako bi svoja znanja i vještine unaprijedili u grčkim visokoškolskim ustanovama.Sada imamo i kadete crnogorske Vojske na vojnim akademijama u Grčkoj, koji na mnogo kvalitetniji način savladavaju znanje jezika. Nadamo se da ćete i ubuduće kvalitetno iskoristiti ovu donaciju'', istakao je kapetan bojnog broda Tsianotulas.

Pukovnik Pejović se zahvalio na donaciji ističući da je umnogome doprinijela da se povećaju kapaciteti pripadnika Vojske Crne Gore u oblasti poznavanja stranih jezika, te istakao da će i dalje biti korišćena u te svrhe.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније