Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

24. 03. 2021. 10:16 >> 10:35

CZIP MINISTARSTVU JAVNE UPRAVE

Pogazili obećanje da je građanin uvijek u središtu svih usluga

Centar za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP) je razočaran postupanjem Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija u slučaju podnošenja e-peticije za uvođenje privremene obustave lova i korijenite reforme lovstva.

Iz CZIP-a navode da su u ime grupe građana 23. februara kandidovali e-peticiju broj: P-2/23/2021-80 koja je uredno zaprimljena i za koju su dobili obavještenje da će, ukoliko ispunjava uslove predviđene za podnošenje, biti otvorena za potpisivanje na portalu „Glas građana – e-Peticije“, a o čemu će se podnosilac obavijestiti u roku od 20 radnih dana.

Rok za obavještenje podnosioca peticije, kako su kazali, istekao je 23. marta u ponoć, a odgovor nijesu dobili.

"Za ovakav propust bi donekle i mogli imati razumijevanja da nismo uputili nekoliko urgencija kao i bezbroj poziva na kontakte kabineta kako bi dobili pravovremenu informaciju", navodi se u saopštenju.

Iz te NVO navode da je njihovo razočaranje postupanjem ministratsva naročito pojačano posljednjom izjavom ministarke Srzentić: „Građanin treba da je uvijek u središtu svih usluga i kreiranja javnih politika, da aktivno učestvuje u razvoju vladinih programa govoreći nam šta mu treba i šta će mu koristiti u svakodnevnom životu… Svi mi imamo isti cilj, razvoj i digitalizaciju crnogorskog društva u cjelini”.

Iz CZIP-a navode da im se čini da bar u njihovom slučaju "građanin ne samo da nije u središtu državih servisa kakav je Glas građana već je i marginalizovan, izignorisan, a njegova inicijativa omalovažena jer utoliko nije dostojna ni odgovora!"

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније