Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

18. 03. 2021. 11:44 >> 11:47
3

SNP

"Utvrditi da li je Hrapović nezakonito dodijelio sredstva"

Socijalistička narodna partija Crne Gore poziva nadležne institucije da utvrde da li je bivši ministar zdravlja Kenan Hrapović pojedinim nevladinim organizacijama dodijelio više sredstava nego što je trebalo za projekte za borbu protiv side, tuberkoloze i malarije, u odnosu na sredstva koja su mogle dobiti shodno odredbama Zakona o nevladinim organizacijama.

Napominju da je Komisija koju je formirala ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović je utvrdila da su pojedine NVO od bivše administracije Ministarstva zdravlja dobile i do 100.000 eura više nego što je trebalo, kao i da im je Hrapović nezakonito dodijelio više stotina hiljada eura dobijenih od Global Fonda i upravo on je, a ne Komisija za raspodjelu, zaključivao te ugovore.

Iz SNP-a navode da je Upravni sud ranije utvrdio da je Hrapović lično, kroz šest raspodjela, kao nenadležni organ podijelio nevladinim organizacijama 910.025 od ukupno 1.055.000 eura iz tog projekta.

"Ovakav javašluk nije novina u djelovanju bivšeg ministra zdravlja, čija je porodica poznata po ekstravagantnom načinu života, dok većina građana Crne Gore jedva sastavlja kraj s krajem", navode u saopštenju.

Osim toga, kako ističu, još uvijek nije razjašnjena uloga Hrapovića u procesu nabavke vakcina protiv korona virusa, s obzirom da je javnost upoznata da od parlamentarnih izbora 30. avgusta bivša vlast gotovo da ništa nije preduzela da bi otpočeo proces imunizacije stanovništva.

"SNP CG izražava nadu da će se, pored ovog pitanja, što prije uzeti u razmatranje i sporna dodjela sredstava nevladinim organizacijama, kako bi građani saznali na koji način se upravljalo njihovim novcem i ko je u ovom procesu bio povlašćen i zbog čega", zaključuju u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније