Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

17. 03. 2021. 17:03 >> 17:04
2

MINISTARSTVO PREVOZNICIMA

"Spremni da pomognemo u granicama mogućeg"

Ministarstvo kapitalnih investicija pozvalo je predstavnike prevoznika okupljenih oko NVO "Klaster prevoza Crne Gore" da ponovo sjednu za sto i razmotre na koji način država mogu da im pomognu. Ipak, ističu da pomoć moraju tražiti u granicama mogućeg.

"Povodom protestne vožnje prevoznika u organizaciji NVO 'Klaster prevoza Crne Gore', Ministarstvo kapitalnih investicija želi da obavijesti javnost, pomenutu organizaciju kao i sve prevoznike da je u pitanju 'kucanje na otvorena vrata', i da su Ministarstvo spremno, kao što je to bio slučaj u više navrata ranije, da sjedne za sto sa predstavnicima prevoznika, da sasluša njihove probleme i da pomogne u njihovom rješavanju", navodi se u saopštenju.

Ipak, naglašavaju da Vlada Crne Gore i njena resorna ministarstva nijesu svemoćna.

"Pomoć za prevoznike moramo tražiti u granicama mogućeg, imajući u vidu sve izazove i teškoće sa kojima su naša država i ekonomija suočene u vremenu pandemije", kazali su iz Ministarstva kapitalnih investicija.

Iz tog vladinog resora pozivaju predstavnike prevoznika da ponovo sjednu za sto i razmotre na koji način država može da im pomogne da prevaziđu teškoće.

Podsjećamo, autobuski prevoznici organizovali su protestnu vožnju, zbog negativnog uticaja mjera za suzbijanje pandemije, kao i zbog, kako tvrde, male pomoći koja im je dodijeljena. Protest je organizovala NVO "Klaster prevoza Crne Gore", a u vožnji je učestvovalo preko 120 autobusa iz 70 firmi. Protestne vožnje će, kako je najavljeno, biti organizovane i sjutra i preksjutra.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније