Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina ]

16. 03. 2021. 21:50   >>  21:53

CŽP

Žensko liderstvo može stvoriti bolje društvo

Centar za ženska prava (CŽP) organizovaće u četvrtak panel diskusiju „Žensko liderstvo - prilika za društvene promjene“, koja će okupiti istaknute žene iz diplomatskog kora i civilnog društva, saopšteno je iz te nevladine organizacije (NVO).

Iz CŽP kazali su da je u vrijeme kritičnog preokreta društvenih zbivanja, usljed aktuelne pandemije, ekonomske krize i drugih pitanja koja posebno podrivaju položaj žena u crnogorskom društvu, vrijeme za preoblikovanje rodnog pitanja.

Vrijeme je, kako su naveli iz te NVO, da se društvena rasprava usmjeri na žensko liderstvo kao mogućnost za stvaranje boljeg društva za sve.

Iz CŽP naglasili su da je sada, više nego ikad, važno da žene uživaju međusobnu podršku.

Prema njihovim riječima, snaga zajedništva je istinski generator promjena i jednakosti, koji može pomoći ženama u karijeri i ličnom razvoju.

„Onlajn panel diskusija „Žensko liderstvo - prilika za društvene promjene“ okupiće istaknute žene iz diplomatskog kora i civilnog društva“, najavili su iz CŽP.

Panel diskusija, kako su naveli, okupiće uzore čiji kredibilitet nije utemeljen samo u njihovoj karijeri ili profesionalnom statusu, već i njihovoj hrabrosti, ličnom integritetu i podršci koju pružaju drugim ženama.

„Ovaj događaj će nam omogućiti da čujemo snažne i istaknute žene, koje utiču na pozitivne društvene promjene i pošaljemo poruku mlađim generacijama i onima koji teže učešću u javnom životu o neograničenim mogućnostima bez obzira na pol“, rekli su iz CŽP.

Kako je saopšteno, na paneli diskusiji govoriće ambasadorka Velike Britanije u Crnoj Gori Karen Medoks, šefica Delegacije Evropske unije u Podgorici Oana Kristina Popa, ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke.

„Kao i aktivistkinja za zaštitu životne sredine Zenepa Lika, izvršna direktorica Mreže za afirmaciju nevladinog sektora Vanja Ćalović Marković i izvršna direktorica Akcije za ljudska prava Tea Gorjanc Prelević“, navodi se u saopštenju.

Panel diskusiju organizuje CŽP uz finansijsku podršku Britanske ambasade u Podgorici i Fondacije Kvinna till Kvinna.

„Događaj je zamišljen kao hibridni, dio učesnica će se uključiti putem onlajn platforme Zoom, dok će jedan broj učesnica biti prisutan u hotelu CUE Podgorica (CentreViille Hotels)“, dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније