Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

15. 03. 2021. 10:08   >>  10:08 2

ŠUŠIĆ

Konačno do osnovnih prava za hiljade građana CG

Najava premijera Zdravka Krivokapića da Vlada Crne Gore već radi na pripremi predloga novog zakona o crnogorskom državljanstvu, potvrda je ispravnosti stava Prave Crne Gore u pogledu ovog pitanja i lijepa vijest za brojne građane koji su na to čekali decenijama, ističu u ovoj partiji.

"Usled želje prethodne izvršne vlasti, da bude država i servis samo podobnima, te da se jedan vještački projekat identitetske segregacije sprovede čak i po cijenu lišenja desetine hiljada građana ove zemlje osnovnih ljudskih prava, brojna lica koja su cijelim svojim životom, porodicom, porijeklom, radom i imovinom bila vezana za Crnu Goru, nijesu mogla dobiti crnogorsko državljanstvo. Ograničenje prava koja su zbog toga trpjeli u svakodnevnom životu su ogromna i nepojmljiva onima koji nijesu u toj situaciji", podsjeća član Prave Crne Gore Mitar Šušić.

Kako je kazao, od kada su najavili da će se zalagati za zakonske izmjene i uređenje pitanja državljanstva po ugledu na zemlje bez identiteskog kompleksa, svakodnevno ih kontaktira veliki broj građana sa nevjerovatnim životnim pričama.

"Žalosno je da smo kao društvo dozvolili da hiljade ljudi koji žive među nama, koji su naš narod, nemaju osnovna prava iz oblasti zdravstvene, socijalne i dječije zaštite, obrazovanja. Da ne mogu da konkurišu za posao, da ne mogu da putuju. Da žive izvan zaštite države. Raduje nas senzibilitet koji je Vlada pokazala ovom inicijativom i Prava Crna Gora će joj, u skladu sa svojim programskim određenjima, kao što je i najavljeno, u tome pružiti maksimalnu podršku", poručio je Šušić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније