Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Dan ]

15. 03. 2021. 07:38   >>  07:38

TRGOVINA LJUDIMA

U Skloništu utočište našlo šest maloljetnika

U specijalizovanom Skloništu za žrtve trgovine ljudima nalazi se šest štićenika, od kojih su dva muškog, a četiri ženskog pola.

Direktor nevladine organizacije Institut za socijalnu i obrazovnu politiku Mitar Radonjić, kazao za "Dan" da su svi maloljetni i u toku postupka pred nadležnim organima u odnosu na krivično djelo trgovine ljudima.

Prema podacima Uprave policije, od 2012. do 2018. godine vođeno je ukupno 15 istraga za krivično djelo krivičnih prijava trgovine ljudima.

Kako se navodi u dokumentu „Strategija za borbu protiv trgovine ljudima 2019–2024” tokom 2012. i u 2013. vođene su po tri, 2014. četiri, a 2016. 2017. vođena je po jedna istraga. Navodi se da su u 2018. godini vođene tri istrage.

"Kada je u pitanju broj podignutih optužnica za krivično djelo trgovina ljudima, jedna je podignuta u 2013, jedna u 2014. i jedna u 2017. godini", piše u dokumentu.

Navodi se da su nadležni sudovi donijeli pet pravosnažnih presuda za krivično djelo trgovina ljudima i da su se kazne kretale u rasponu od dvije godine do šest godina i deset mjeseci zatvora.

Radonjić navodi da su od otvaranja skloništa zbrinuli 53 žrtve.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније