Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Mina ]

13. 03. 2021. 08:22   >>  08:22

SUDSKI SAVJET

Za sada tri kandidata za predsjednika Vrhovnog suda

Sutkinja Apelacionog suda Milenka Žižić, sudija Vrhovnog suda Miraš Radović i sudija Suda za prekršaje u Podgorici Rajko Radulović kandidati su za predsjednika Vrhovnog suda, potvrđeno je Danu iz Sudskog savjeta.


Oglas za izbor predsjednika Vrhovnog suda u petak je zatvoren, a konačan broj kandidata koji su konkurisali znaće se narednih dana, do kada bi trebalo da pristignu prijave koje su eventualno poslate poštom.

Predsjednica Sudskog savjeta Vesna Simović Zvicer kazala je da će u ponedjeljak znati da li je spisak kandidata konačan i da sada čekaju eventualne prijave koje idu poštom.

Nakon toga, kako je navela, 24. i 25. marta imaće sjednicu da utvrde da li prijavljeni kandidati ispunjavaju uslove koji su propisani zakonom da bi neko bio na čelu Vrhovnog suda.

"Nakon toga Opštoj sjednici Vrhovnog suda prosleđujemo spisak kandidata koji ispunjavaju uslove i oni biraju jednog kojeg nam predlažu za predsjednika“, kazala je Simović Zvicer.

Sudski savjet ranije je imenovao sudiju Vrhovnog suda Stanku Vučinić za vršioca dužnosti predsjednika tog suda, a ona će tu funkciju obavljati do izbora novog predsjednika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније