Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

12. 03. 2021. 17:05 >> 17:05
3

BRAJOVIĆ -TIMOTIJE

Crna Gora ne smije biti nestabilna

Crna Gora ne smije dozvoliti političku ili bilo koju drugu nestabilnost, i svoj teško stečeni kredibilitet mora očuvati kroz zakonito ponašanje svih i vođenje računa o neurušavanju i jačanju institucija, zaključeno je danas na sastanku predsjednika Socijaldemokrata Ivana Brajovića i ambasadora Francuske u Crnoj Gori Kristiana Timoniea.

Brajović je izrazio zadovoljstvo što je ovo prva posjeta novoimenovanog francuskog ambasadora jednoj političkoj partiji.

Kako se ističe u saopštenju Socijaldemokrata CG, ambasador je posebno istakao da Francuska očekuje dokaz za ostanak Crne Gore na evropskom putu, te da se pažljivo prati razvoj događaja, a što se može vidjeti i kroz jasno iskazan stav EU u vezi sa tužilačkim zakonima.

Brajović je rekao da stanje u državi nije dobro, jer su tenzije i podijeljenost velike, te da građanska, sekularna, multietnička i multikonfesionalna, antifašistička i demokratska Crna Gora ne smije da ima alternativu.

Posebno se osvrnuo na sporazum koji su nakon izbora potpisali predstavnici nove parlamentarne većine, a u kome se, između ostalog, garantuje odsustvo političkog revanšizma, potpuna depolitizacija ključnih institucija, te donošenje svih zakona u skladu sa evropskim standardima, a što, kako je naveo, nije ispoštovano. Dodao je da će se Socijaldemokrate, uvijek konstruktvino ponašati, a što pokazuju i svojim angažovanjem u Parlamentu.

Ambasador je, u tom kontekstu, posebno istakao važnost funkcionisanja parlamenta, ali i sudskih i ostalih ključnih institucija.

Brajović je istakao i da Socijaldemokrate, iako potpuno nesaglasne sa rekordnim i netransparetnim zaduženjem nove Vlade, naglim gašenjem nacionalne aviokompanije zbog koga je 350 ljudi ostalo bez posla, pogrešnim epidemiološkim mjerama zbog kojih je zdravstvena situacija izuzetno loša, međunarodnim skandalom u vezi sa opozivom ambasadora, te brojnim drugim potezima vladajuće većine, najčešće javni diskurs usmjeravaju na ekonomska i socijalna pitanja i predloge.

"To možda nije oportuno, ali je jedino ozbiljno. Mi i sad, i uvijek ćemo, voditi računa o očuvanju i unaprijeđenju sistema i jačanju države, a ne samo o političkom odnosu snaga", zaključio je Brajović.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније