Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

08. 03. 2021. 16:16 >> 16:17
2

MINISTARSTVO I OPŠTINA HN

Pet škola dobilo dvadeset laptopova i tableta

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta Crne Gore i Opština Herceg Novi donirali su po 10 laptopova i 10 tablet računara hercegnovskim osnovnim školama "Dašo Pavičić", "Milan Vuković", "Ilija Kišić", "Orjenski bataljon“ i SMŠ "Ivan Goran Kovačić“.

Direktorima i predstavnicima ovih obrazovnih ustanova su danas u foajeu Dvorane Park donacije uručili resorna ministarka Vesna Bratić i predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić.

Na ovaj način, Ministarstvo i Opština su se priključili humanitarnoj akciji koja se po prvi put realizuje u okviru Praznika mimoze.

JUK "Herceg fest“ je organizovao do sada dva od tri planirana humanitarna koncerta, sa ciljem kupovine tablet i laptop uređaja za učenike novskih škola, sa posebnim akcentom na neophodnost njihovog korišćenja u okvirima praćenja online nastave.

"U situaciji kada epidemija korona virusa, nažalost, još ne jenjava, i pogađa svaki dio naših života, svjesniji smo, više nego ikada, koliko je važno da budemo jedni uz druge, da pomažemo jedni drugima kada je teško, da cijenimo vrijednost života i bezbjednog obrazovanja. Duboko svjesni egzistencijalne situacije u našem društvu i činjenice da je u takvim okolnostima izuzetno teško da baš svaki nastavnik i baš svako dijete imaju mogućnost da koriste elektronsku opremu sa ciljem da organizuju i prate nastavu na adekvatan način, Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta je riješilo da da svoj doprinos" kazala je ministarka Bratić i istakla da će ministarsto na čijem je čelu dati sve od sebe da pomognu djeci i nastavnicima i u drugim sredinama u kojima to bude najpotrebnije.

Katić je izrazio zahvalnost što se resorno ministarstvo odazvalo ovoj humanitarnoj akciji. Kako je kazao, nakon duže vremena, ovo je još jedan primjer dobre i kvalitetne saradnje lokalne samouprave i ministarstva na čijem se čelu sada nalazi gospođa Bratić.

On se zahvalio i ostalim pojedincima i institucijama, Vladi Crne Gore i Upravi za sport i mlade koji su ovu akciju podržali, a koja je po prvi put na ovaj način urađena u okviru Praznika mimoze.

Direktori i predstavnici škola kojima su uručene donacije istakli su da su uređaji "otišli u prave ruke“, te da će učenicima, kao i nastavnom kadru, biti od velike pomoći pri sprovođenju online nastave, ali i kasnije, kada djeca opet sjednu u školske klupe.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније